Bogat program obilježavanja Dana državnosti u općini Lovinac

Općina Lovinac i Agencija „Lito“ priredili su povodom Dana državnosti raznolik program. Jutros od 9 sati započela je biciklijada koja je kroz 63 km dugu staze obuhvatila mnoge atraktivne lokalitete kao što su Lovinac, Sveti Rok, Trišnja, Mila voda, Žuljine, Štikadsko jezero, Ličko-Cerje, Cvitušu… Kako nas je izvjesio direktor Agencije „Lito“ Siniša Radulović u ovom pohodu na dva kotača sudjelovalo je 15 biciklista, a prema koncepciji same utrke pobjednici su svi koji sigli na cilj.Vinjete koje su pri tome gledali biciklisti dostojne su divljenja i svakako su turistički adut koji Općina Lovinac i „Lito“ moraju dodatno valorizirati. Za sve sudionike biciklijade organizatori su osigurali ručak i okrjepu.

U poslijepodnevnim satima na školskom malonogometnom igralištu u Lovincu odigran je turnir u malom nogometu. U crkvi sv. Mihovila od 20,30 h nastupio je VIS „Svjetlo“ s repertoarom duhovne glazbe.

Sadržaji se nastavljaju i sutra, 25. lipnja kada će se od 8,45 h u Ričicama održati sveta misa, od 10,30 h održava se u Svetom Roku, a potom će se od 11,15 h odati počast prvom predsjedniku Hrvatske dr. Franji Tuđmanu podno spomen-biste. Obilježavanja Dana državnosti RH završit će se svetom misom u lovinačkoj crkvi s početkom od 11,30 h.

S. R/L. O.