BOGAT PROGRAM U Senju dostojanstveno proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja”

Na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića u Senju dostojanstveno je i emotivno obliježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja” prigodnim kulturno-umjetničkim programom u svečanom i radosnom raspoloženju. Inicijator i organizator proslave je  Udruga branitelja Uskok Senj uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva Senj i pokroviteljstvo Grada Senja.

Program je sjajnom impresivnom i moćnom izvedbom himne otvorio senjski slavuj, mladi pjevač Matej Prpić, nakon čega su prisutne pozdravili Vlatko Domines Peter u ime Udruge branitelja Uskok Senj, koja je idejni začetnik senjske proslave te gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina. Vlatko Domines Peter pozdravio je prisutnog  zamjenika župana Ličko-senjske županije Vicu Nekića, gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavinu i zahvalio svim sudionicima programa te onima koji su bili velika podrša u nastajanju: Gradu Senju, Dinku Brozičeviću, Anti Španiću i Gradskom muzeju Senj na ustupljenim fotografijama za zidnu projekciju, PUO M. C. Nehajeva Senj, tehničaru Mladenu Martulašu, a osobito publici na dolasku. Gradonačelnik Rukavina nije krio zadovoljstvo te je kazao kako mu je čast prisustvovati ovom- za Senj – jedinstvenom događaju. Obojica su naglasili želju da senjski susret povodom obilježavanja Oluje postane tradicionalan događaj u spomen na naše senjske dečke, a možda već sljedeće godine, u povodu 24. obljetnice VRO Oluje, ovaj program svoje mjesto nađe kraj nedavno otkrivenog senjskog Spomenika, na budućem Trgu hrvatskih branitelja – na samoj obali gdje plovi barka senjskih vitezova.

Nastavak ispod oglasa

U bogatom kulturno-umjetničkom programu, osim senjskog slavuja Mateja Prpića,  nastupili su ženska klapa Senjkinje, Hrvoje Hegedušić, VIS Bonaca, TS Arija, Tomica Jambrešić i Tomislav Brajša, koji je razgalio publiku i sve prisutne najljepšim hrvatskim domoljubnim pjesmama. Večer je recitacijom svoje pjesme “Otisci oluje” uveličala i riječka književnica, a srcem i dušom Senjkinja Silvija Benković Peratova. Izvođači su također odali počast nedavno preminulom velikanu hrvatske glazbe Oliveru Dragojeviću, a na kraju večeri zahvalili su mnogobrojnoj publici zajedničkom pjesmom Croatio, iz duše te ljubim. Voditeljski dvojac činili su Silvija Milovac i Karlo Rukavina, a podršku svim izvođačima i sudionicima dala je mnogobrojna i razgaljena publika na senjskim Malim vratima.

Grad Senj / foto: Zoran Pika Hapčo