Koncertom učenika Glazbene škole Senj započele su sinoć manifestacije vezane uz proslavu Dana grada Senja. Nastavit će se danas literarnim  sadržajima pod naslovom „Ponos i ljubav“ koje u svojim prostorijama priređuje Gradska knjižnica Senj, u suradnji sa Srednjom školom Pavla Rittera Vitezovića Senj. Od 10 sati na rasporedu je  polaganje vijenaca na centralne križeve u spomen poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Senju i svim mjesnim grobljima u okolici. U podne će se otvoriti novo dječje igralište, dok je
akcija uređenja dječjeg igrališta kod Velikih vrata na rasporedu od 17 sati. U Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva od 20 sati  upriličit će se svečana dodjela priznanja najboljim senjskim sportašima za 2016. Godinu.

Sutra, 20. travnja 2017. Od 8 sati organizira se Dan otvorenih vrata u Vatrogasnom domu u Senju. Od 9,30 h program „Zora riđokosa“ za najmlađe u  Dječjem vrtiću „Travica“, a nakon toga isti sadržaj moći će se vidjeti i u  Gradskoj knjižnici Senj. Ova ustanova je večeras od 17,30 h domaćin predstavljanja knjige Ivane Plechinger „Sve što ostaje, uvijek ljubav je“. Gradska knjižnica Senj. Koliko Senjani vole svoj grad vidjet će se i  iz večerašnje priredbe pod nazivom „Volim te grade moj,“ koja se s početkom od 20 sati održava u Pučkom otvorenom učilištu M. C. Nehajeva.

Za petak, 21. travnja organizatori najavljuju otvorenje stalnog postava Zbirke oružja i vojne opreme Gradskog muzeja Senj, tvrđava Nehaj s početkom u 11 sati. Potom će se od 11,30 h
prirediti otvorenje preuređenog dječjeg igrališta kod Velikih vrata. Svečana sjednica u povodu Dana Grada i blagdana Svetog Jurja – zaštitnika Grada Senja, dogodit će se u tvrđavi Nehaj s početkom u 13 sati. Istoga dana očekuje nas od 18 sati  i  „Noć knjige“, svečana promocija izdanja romana Crvenokosa Zora i njezina družina, na hrvatskom jeziku, Gradska knjižnica Senj, suorganizatori Matica Hrvatska Ogranak Senj, Klub maturanata senjske gimnazije i Turistička zajednica Grada Senja.. Od 20,30 h n rasporedu je kazališna predstava „I živjele su sretno…?“ Scene Gorica, koja će se odigrati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta M. C. Nehajeva. Nakon toga Senj će i zvanično biti umrežen u sustav live web kamera. Ovo je tek dio brojnih manifestacija vezanih uz Dan Grada Senja.

L.O.