Htjeli mi to priznati ili ne, ali lupeži su unatoč svojem zanimanju vrlo vrijedni ljudi. Dokazuje to i podatak iz zadnjeg izvješća Policijske uprave ličko-senjske. Tako su lopine vrijedno radile u  razdoblju od 1. listopada 2014. godine do 2. ožujka 2015.  i to u mjestima  Trnavac i Končarev Kraj, općina Plitvička Jezera. Ondje su tijekom  pola godine marljivo krali sve metalne predmete iz nekoliko praznih kuća i njihove okolice. Tako su nestali dijelovi ograda, limena galanterija, alati, strojevi… Kao i uvijek do sada nitko se od otkupljivača sekundarnih sirovina nije začudio  prilikom otkupa „svega  i svačega“, od čega se većina predmeta mogla koristiti.

U petak je  u Karlobagu nepoznati počinitelj provalio u benzinsku postaju  i  iz nje ukrao  veću  količinu cigareta. Pušilo se ljudima, a dućani zatvoreni.

Protekloga je vikenda jedna mještanka Brušana, grad Gospić, u rijeci Suvaji,  pronašla ručnu bombu engleskog podrijetla. Vjeruje se da je bomba zaostala iz II. svjetskog rata, iako se ne može isključiti niti situacija po kojoj je bomba bila dio nečije ribolovne opreme. Ručnu bombu  iz Domovinskog rata pronašao je  jedan Gospićanin, a u oba slučaja eksplozivne su naprave preuzeli službenici PU ličko-senjske.

L.O.