Bosanac divljao na D52, češki motociklist teško stradao u blizni Gospića

0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, šest prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Noću 15./16. lipnja na parkiralištu kuće u Cesarici, nepoznati počinitelj je podesnim alatom probušio dva pneumatika na osobnom automobilu riječke registracijske oznake.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića. U njima je jedna osoba teško i jedna lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodile se u subotu, u 13.05 sati u Smiljanu, na nerazvrstanoj cesti broj 512600, kada je 37-godišnji češki državljanin, upravljajući motociklom češke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Klanca, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika i teško se ozlijedio.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Senja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 86 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća utvrđena brzina kretanja od 136 km/h izmjerena je jučer na državnoj cesti broj 52, u mjestu Zalužnica, kada je 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom slovenske nacionalne oznake. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Korenice, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

L.O./PULS