Jučer tijekom redovne kontrole lička policija u suradnji s djelatnicima Carine, na MCGP Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili su kontrolu nad dvoje državljana Bosne i Hercegovine, kod kojih su pronašli 400 komada cigareta i 15 kilograma mesa, koje nisu prijavili prije početka pregleda.

Pronađena roba od njih je privremeno oduzeta, a djelatnici Carine su im naplatili novčane kazne, stoji u priopćenju PULS-a.

[quote_box_center]

Dragovoljna predaja oružja 

Jučer je građanin u Gospiću dragovoljno predao 165 komada streljiva i osam komada električnih detonatorskih kapisli, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

PULS

[/quote_box_center]

L.O.