Božićna čarolija u Perušiću opet „pomela“ konkurenciju!

0

Sudeći po obimu i raznolikosti sadržaja, organizaciji brojnih segmenata programa, broju posjetitelja i zadovoljnim licima djece početak Božićne čarolije u Pećinskom parku Grabovača u Perušiću  bio je (opet) iznad svih očekivanja. Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ u suradnji s Narodnom knjižnicom Perušić, Općinom Perušić i Turističkom zajednicom Perušić opet je po ukupnom dojmu za „koplje“ prestigla sve slične manifestacije koje se ovih dana organiziraju diljem Like.

Ovaj događaj je uvod u predbožićno raspoloženje, s posebnim naglaskom na djecu koja su glavni razlog ovome događanju i pripremljenim sadržajima. Sve što se događalo bilo je  vezano uz  Selo Djeda Božićnjaka u kojem su uz pomoć vrijednih i kreativnih djelatnika parka djedičinu čaroliju iz Finske uspjeli preseliti na Grabovaču. Božićne radionice za djecu bile su održane u pravoj radionici Djeda Božićnjaka. Organizirana je i šetnja kroz začaranu šumu prepunu sobova pa su djeca tu mogla predati pravu poštu Djeda Božićnjaka kako bi njihove želje došle na pravu adresu.

Oglas

Vrhunac dječjeg ushita bio je dolazak Djeda Božićnjaka koji je na plećima jedva nosio darove za djecu. Podjela poklona, savjeti djeci da budu što bolja i neizbježno fotografiranje obilježili su današnju svečanost. Uz Djeda su bili volenjaci koji su posvuda  pomagali da bi današnja čarolija bila potpuna.

Za dobro raspoloženje pobrinuli su  se vilenjaci i vilenjakinje, radeći pod budnim okom bake Mrazice. U kasnijim popodnevnim satima održan je zabavno-glazbeni program, uz neizostavno kuhano vino iz kojeg se širio pravi blagdanski mirisi, kuhane kobasice i tamburaše. Organizatori su pazili na sve detalje pa su na nekoliko mjesta postavljene velike bačve sa zapaljenom vatrom, da bi bilo više svjetla i topline. Prodavale su se i vrijedne tombole koje su osigurali vjerni sponzori.

Na Grabovači su danas bile i mnoge obitelji iz Gospića, Ličkog Osika, Perušića i okolice. Za razliku od Gospića gdje smo morali slušati i lokalne političare, u Perušiću je Božićna čarolija uvijek lišena političlkih dogmi i stjecanja poena na radostima koje nam donose advent i Božić.

L.O.