Božićni koncert u Brinju

Jučer je u Vatrogasnom domu u Brinju održan Božićni koncert na kojem su nastupili KUD Brinje i njihovi gosti KUD „Izvor“ Generalski Stol i KUD „Stative“ Karlovac.

Božićnom koncertu u organizaciji KUD-a Brinje, uz mnogobrojne građane, prisustvovali su načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Perković, brinjski župnik vlč. Pejo Ivkić, ravnateljica DV Tratinčica Brinje Ružica Perković i ravnateljica OŠ Luke Perkovića Marija Vičić.

Nastavak ispod oglasa

Jedni od glavnih nositelja kulturnog života u Brinju, KUD Brinje, i ovoga puta su građanima priredili pravu glazbeno-scensku poslasticu u kojoj su uživali i stari i mladi.

Na samom početku koncerta, nakon uvodne božićne pjesme „Radujte se narodi“  u izvedbi KUD-a Brinje, nastupio je KUD „Izvor“ iz Generalskog Stola. Gosti iz Generalskog Stola oduševili su brojnu publiku odličnom izvedbom u koju su uključili pjesmu i ples te prikaz božićnih običaja njihovog kraja.

Nakon gostiju iz Generalskog Stola, nastupili su Branka Draženović i Ivan Vičić iz KUD-a Brinje sa scenskim prikazom na temu nesanice u dugoj zimskoj noći i oduševili okupljene gledatelje vrlo zanimljivo osmišljenim spletom humorističnih dijaloga kojim su prikazali kako to izgleda kad se noć po brinjski „ujetri“ i neće san na oči. Branka Draženović kao Julka Mesić – Jula i Ivan Vičić kao njen suprug Jiva, svojim su dijalozima izazvali gromoglasan smijeh publike i zaradili mnoštvo oduševljenog pljeska. Kulturno umjetničko društvo Brinje još jednom nas je podsjetilo kako su pravi čuvari brinjskih običaja, brinjskog govora, pjesme i plesa, jednom riječju, svih tradicijskih vrijednosti brinjskoga kraja i može se reći kako svaki njihov novi uradak publika s nestrpljenjem iščekuje.

Poslije „Julke i Jive“, KUD Brinje je izveo skladbu posvećenu uspomeni na sve naše bake.

Nakon KUD-a Brinje, nastupili gosti iz KUD „Stative“ iz Karlovca koji su pokazali kako se pjeva i pleše u karlovačkom kraju.

Na samom kraju koncerta, KUD Brinje je zaželio sve najbolje za božićne  blagdane i Novu 2018. godinu svim okupljenim gledateljima, stanovnicima brinjske općine i svim ljudima dobre volje te su  zajedno s gostima iz KUD „Izvor“ Generalski Stol i KUD „Stative“ Karlovac zajednički izveli božićnu pjesmu „Narodi nam se kralj nebeski“ koju je publika nagradila velikim pljeskom.

A.M./L.O.