Ilustracija

Lov na božićno jutro uvijek je lovačka seansa koju poklonici Svetog Hubertusa teško preskaču. Takav lov uvijek je više u znaku druženja i radosti Božića, a u drugi plan dolazi sve ostalo. Ove godine će se božićni lovovi ipak održati, ali će biti znaku strogih ograničenja zbog epidemioloških mjera. Potvrdio nam je to i tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković.

-Mi smo već kontaktirali s lovačkim društvima i skrenuli im pozornost na socijalnu distancu, na ograničenost većih okupljanja u prirodi. Prema odlukama Hrvatskog lovačkog saveza sada se na otvorenom može okupljati do 25 ljudi. Maske su obavezne, kao i držanje propisane socijalne distance. Tako će se ovogodišnji božićni lov održati u posebnim okolnostima nego li smo navikli, naglasio je tajnik Ugarković i apelirao na lovce da se striktno drže zadanih pravila.

Do sada su neka lovačka društva imala lovove na Božić i Novu godinu gdje se znalo okupiti i po 50-60 lovaca. To su uvijek bila veća druženja uz lovački kotlić. Korona je ove zime i to promijenila.

M.S.