Zbog povremene, dosadne kišice Božićni sajam u Perušiću održan je u preuređenoj staroj pošti. Pretvoren u galeriju, taj je prostor danas odisao radošću, dječjim glasovima, prigodnom ambijentalnom glazbom i mnoštvom izloženih predmeta stvorenih s puno mašte i ljubavi.
Pred posjetiteljima Božićnog sajma bila su četiri štanda: OŠ Perušić, OŠ „Anž Frankopan“ iz Kosinja, Pećinskog parka „Grabovača“ i Narodne knjižnice Perušić. Danima uoči ovoga događaja djeca uz uz pomoć mentora izrađivala mnoštvo ukrasnih i uporabnih predmeta čije su kreacije neraskidivo vezane uz Božić i Novu godinu. Kuglice, svijeće, ukrasne figurice, adventski vijenci… Sve je to mamilo pozornost posjetitelja pa je malo tko otišao sa sajma a da nešto nije kupio. Na sajmu je bio i zamjenik načelnika Općine Perušić Mihael Kurteš sa suradnicima, učitelji i učiteljice malih umjetnika i predstavnici sudionika ovoga lijepog događaja. Ravnateljica Pećinskog parka „Grabovača“ Jelena Milković pojasnila nam je detalje Božićnog sajma koji je već tradicionalno humanitarne naravi.
-Dogovorili smo se da OŠ Perušić prikupljene priloge donira Zakladi „Ana Rukavina“. PP „Grabovača“, Udruga „Je mi mladi“ i Narodna knjižnica Perušić priklupljena sredstva doznačit će Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj. U cijeloj ovoj priči najvažnije je veliko srce ove djece koja već sada pokazuju veliki senzibilitet prema onima kojima je pomoć neophodna, rekla nam je Jelena Milković.
Osim spomenutih škola, udruge i ustanova iza ove priče već godinama stoji Općina Perušić koja će također samozatajno sudjelovati i na skorom ispraćaju Stare godine u podne.

M. S.