U središtu Otočca održana je danas konferencija za novinare na kojoj je govorio predsjednik GO HDZ-a Otočac dr. sc. Branislav Šutić. Uz sve pohvale tradiciji održavanja adventa i Božićnog sajma u Otočcu Šutić se usprotivio lokaciji na kojoj se sajam održava.

-Mi u HDZ-u smatramo da je Sportska dvorana  pogrešna lokacija i protivimo se takvom načinu organizacije, smatramo da je ovaj trg na kojem sam i sazvao tiskovnu konferenciju u ime GO HDZ – Trg dr. Dražena Bobinca -mjesto kojem bi se trebale održavati ovakve manifestacije, jer je to božićni događaj i ugođaj, u blizini su crkva, hoteli, ugostiteljski objekti a i nalazimo se uz glavnu prometnicu koja vodi prema Plitvičkim jezerima, kazao je novinarima B. Šutić, dodavši kako  je središte Otočca  ujedno i vizualna promidžba Grada. Nadalje ističe razočarenje u GO HDZ-a zbog, kako je rekao, „potrošenih ideja aktualne gradske vlasti“ i dodao:

– Još jednom apeliramo na gradsku vlasti da promjene odluku i da održe Advent odnosno Božićni sajam na središnjem gradskom trgu kao što se isti održavaju diljem Hrvatske i Europe. Mi ćemo u HDZ-u kada dobijemo povjerenje građana to raditi drugačije;  ovaj trg na kojem se nalazimo bit će pun štandova na kojima će biti izloženi domaći proizvodi, biti će ambijentalno drugačiji i sadržajno bogatiji. To je način na koji se turistička sezona produžuje, ali se i stvara drugačije ozračje u samom gradu, zaključio je B. Šutić.

L.O.