Božićni sajam u Otočcu

U Gradu Otočcu po osmi put organiziran je, sada već tradicionalni 8.Božićni sajam. Ovogodišnja organizacija povjerena je Turističkoj zajednici Grada Otočca. Na sajmu se predstavilo 34 izlagača kako iz Hrvatske tako i BiH. Na Božićnom sajmu pružena je mogućnost da se okupe svi oni koji imaju nešto pokazati i predstaviti iz svoje bogate ponude te da u ovo predblagdansko vrijeme pokažu s čim se Ličko senjska županija ali i mnogi drugi mogu pohvaliti. U kulturno zabavnom programu nastupili su KUD „Sinac“, HKUD „Korenica“, KUU“Gacka“ Ličko Lešće i Klapa „Senjkinje“.
U ime Županije Ličko senjske nazočnima se obratila zamjenica župana Ivana Tomaš koja je sve pozdravila, posebno izlagače iz Unsko sanskog kantona koji, kako je kazala, naši su stari prijatelji koji učestvuju gotovo u svim našim događanjima.

Ivana Tomaš zamjenica župana LS
Ivana Tomaš zamjenica župana LS
„Ova čarolija u Gackoj nešto je prekrasno, ovaj Božićni sajam ima i tradicionalnu karakteristiku da unatoč svim nedaćama i teškoćama koje su zadesile sve krajeve Lijepe naše pa i naš Grad, uz posebnu volju i entuzijazam djelatnica TZ Grada Otočca sajam je opstao i u svom sjaju sjaji i danas u Otočcu. Čestitam Vam i želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu. Pozdravljam i sve članove KUD-ova. Ovo je jedno prekrasno događanje, kojega izuzetno cijenimo a koje pokazuje koliko su vrijedne ruke naših ljudi i koliko se drži do očuvanja naše tradicije, tradicijskih proizvoda i običaja“.
U ime Grada Otočca zamjenik gradonačelnika Nenad Janković zaželio je svima dobrodošlicu i ugodno druženje istaknuvši da je ove godine organizacija Božićnog sajma pala isključivo na teret TZ Grada Otočca za čiju organizaciju čestita. Čestitao je Božić i uspješnu 2015. godinu. Njemu je pripala čast da službeno otvori ovogodišnji 8. Božićni sajam.
Dražen Prša