Predsjednik GO HDZ Otočac dr.sc.Branislav Šutić održao je danas konferenciju za novinare povodom nadolazećih parlamentarnih izbora. Uvodno je istaknuo da je vidljivo da je Hrvatska demokratska zajednica općenito u Hrvatskoj i u županiji promijenila odnos vođenja predizborne kampanje pa tako i u Otočcu govorimo afirmativno jer građanima je dosta prozivanja, vrijeđanja i priča bez sadržaja, piše portal Indirektno.com.

Naglasio je da je cilj građanima grada Otočca poručiti da su ovi izbori za grad Otočac vrlo važni jer je u Otočcu velika nezaposlenost, mladi nemaju perspektive nema investicija. Važno je da HDZ Otočca na ovim izborima poluči dobar rezultat jer samo na takav način ako HDZ Otočca bude jak, ako dobijemo puno povjerenje građana moći ćemo se u Ličko-senjskoj županiji boriti za status i moći ćemo budućeg premijera RH gospodina Plenkovića zamoliti da vrati gradu Otočcu putem vlade RH institucije koje su otišle iz grada Otočca da omogućimo nove investicije a samim tim i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta.

Zalažemo se da mladi ostaju u Otočcu i da im se omogući da mogu ostati. Ono što je važno da možda u povijesti stvaranja Hrvatske kada je HDZ zajedno s Bobincem preuzeo odgovornost u gradu Otočcu i znate da je Draženova politika bila politika okupljanja a ne razdvajanja. Neki koji su tada bili s Bobincom sada se bave politikom razdvajanja. Ja pozivam i te ljude ako im je HDZ u srcu ako im je Hrvatska u srcu neka se priključe mojoj borbi za jači HDZ Grada Otočca i za jači Otočac. Dajte glas HDZ-u ali dajte glas i doktoru Milinoviću koji je na listi četvrti. Reći ću vam zašto jer hoću da Otočac ima svoj status u Ličko senjskoj županiji onaj koji nam pripada. Mi smo drugi grad u županiji i moramo se kroz županiju Ličko senjsku boriti za interese Otočca. Milinović se bori za opstojnost ove županije i za jača središta i sjedišta gradova.

Ono što ja kao predsjednik gradskog odbora HDZ- a želim naglasiti da se mi borimo za razvoj Otočca i da zajedno sa predsjednikom naše stranke gospodinom Plenkovićem koji je jedini od političkih lidera političkih stranaka došao u Otočac i samim tim poslao poruku da će biti na dispoziciji gradu Otočcu, građanima i da će pomoći gradu Otočcu.

Milinović se bori za opstojnost ove županije i za jača središta i sjedišta gradova. Vidite da nije dobro izdvajati se iz Ličko-senjske županije, moramo i tu tražiti svoje interese. Ja ću samo naglasiti jedan element. Vidite da su gradovi Senj, Gospić i svi gradovi koji su kroz našu Županiju išli ka kandidiranju i povlačenju sredstava iz europskih fondova povukli ogromna sredstva. Otočac se izdvojio od ostatka županije u smislu kandiranja Europskih fondova te prešao u LAG Ogulin ali nažalost Otočac je grad koji je povukao nula kuna iz europskih fondova. Vremena se mijenjaju,ispred nas su novi trendovi a to znači moramo imati projekte i tim projektima se kandidirati na europske fondove. HDZ grada Otočca ima kadrove, ima ljude, koji će moći odgovoriti izazovima vremenima.Na kraju bi se želio zahvaliti braniteljima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne suvremene Hrvatske. Zahvaljujem se svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i sve ih pozivam da pomognu gradskom odboru HDZ-a grada Otočca da na ovim izborima budemo jaki, da ostvarimo odličan rezultat i da tako Otočac može konkurirati u smislu dobivanja pozicija u budućoj vladi RH a sve u interesu grada Otočca.

Indirektno.com