Branitelji ogorčeni ponašanjem Vlade RH

      GOSPIĆ-Sinoć je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara okupio  u holu KIC-a predstavnike braniteljskih udruga s područja Grada Gospića i  Ličko-senjske županije. Tema sastanka bio je odnos aktualne vlasti prema braniteljima i Domovinskom ratu. O ovoj problematici govorili su  predstavnici  lokalnih  udruga iz Domovinskog rata Pajo Brkljačić,  Kata Brkljačić, Antonio Stilinović i predsjednik Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata Ličko-senjske županije Antonio Šebalj. Ustvrdili su kako je odnos sadašnje Vlade RH prema vrijednostima Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima nedopustiv. Antonio Stilinović je podsjetio i na  slabu koordinaciju braniteljskih udruga na nacionalnoj razini.

– Svi hrvatski branitelji, kao i naše obitelji, svi mi podržavamo rad vukovarskog stožera. Tu moramo biti jedinstveni. Ali nam je to jedinstvo falilo   u vrijeme uhićenja nas gospićkih branitelja. Tome se nitko nije javno usprotivio, osim predstavnika lokalne vlasti i ličkih braniteljskih udruga. Tada se u medijima puno pričalo o Gospiću i njegovim braniteljima. Samo da bude što crnje. A kada je Gospić slomio četnike, to je bilo manje zanimljivo. I danas postavljam  pitanje: kakva je to država kada zatvara svoje branitelje kao nekakve zločince? Jeli to Hrvatska za koju smo se borili i dali skoro 15 tisuća žrtava i  desetke tisuća invalida? Rad vukovarskog stožera u potpunosti podržavamo i stojimo našim suborcima na raspolaganju, rekao je između ostaloga Stilinović.

Nastavak ispod oglasa

  Vukovarski su dragovoljci ustvrdili kako  je problem uvođenja ćirilice u Vukovaru, gradu heroju, još jedan način ponižavanja žrtava Domovinskog rata. Članovi vukovarskog stožera Željko Mikić, Ivica Čutura, Zdenko Čikola i Mirko Sabljak pozvali su ličke branitelje da im se pridruže na svim prosvjedima koje će organizirati, ne bi li prisilili vlast, kako su isticali, na promjenu stavova kada su u pitanju Domovinski rat i hrvatski branitelji.

-Svrstavaju nas neki u  nekakve ultra-desne snage, prišivaju nam etikete šovinizma. Pa Vukovar i Hrvatsku branili su i Srbi, kao i branitelji drugih nacionalnosti. Svi koji vole Hrvatsku. Na tome im neizmjerna hvala. Osim rijetkih političara najveći doprinos našoj borbi za istinu dala je i danas daje Crkva, kao i braniteljska populacija. Ova Vlada je socijalno neosjetljiva, uvela nam je nove poreze, opustošila gospodarstvo, omalovažava branitelje i na taj način i Domovinski rat. Građane je dovela u bijedu i očaj, bez posla je 400 tisuća ljudi, a sve nas lažu kako živimo bolje nego li ikada, zaključili su  tijekom izlaganja članovi  Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

M. S.