Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Branko Hrg i predsjednik Nadzornog odbora HSS-a Ivan Vuk u ponedjeljak su posjetili Općinu Brinje a potom i Grad Otočac.
U Brinju ga je predsjednik ŽO HSS-a Ličko senjske županije Zlatko Fumić upoznao sa trenutačnim gospodarsko političkim kretanjima u Ličko senjskoj županiji te predstavio gledišta na skorašnje izbore za Europski parlament.
U Otočcu su sastanku sa predsjednikom Brankom Hrgom nazočili svi članovi Županijskog odbora HSS -a Ličko senjske županije na kojem se razgovaralo o HSS-u uoči ali i poslije EU izbora, te o smjernicama razvoja stranke.
hrg„Prošle godine imali smo unutarstranačke izbore, tako da imamo i novo Županijsko rukovodstvo u Ličko senjskoj županiji sa gospodinom Zlatkom Fumićem na čelu. Ovo je jedan od redovnih obilazaka naših organizacija tako da mi je izuzetno zadovoljstvo što sam po prvi put kao predsjednik stranke u ovom kraju. U prošlim vremenima ovdje je rad HSS-a zastao, nije baš bio aktivan, pa se nije baš ni dolazilo u ovaj kraj. No kako na zadnjim lokalnim izborima ovdje nisu postignuti tako loši rezultati a kako ovdje imamo itekako dobrog potencijala sa koalicijom koju smo napravili, držim da ćemo u skoro vrijemo moći dati odgovore na neka pitanja koja muče ovaj kraj a kako bi se i ovdje očuvao kvalitetan život, kazao je Branko Hrg.
Komentirajući predstojeće izbore za EU parlament kazao je da odluka o koaliciji koja je napravljena prije godinu dana čini dobre pokazatelje, a sada čak i po anketama, koje im nisu bile baš sklone. Ova koalicija po predsjedniku Hrgu trebala bi dobiti šest mandata, no možda bi mogao biti i povoljniji rezultat što će zavisiti od izbornog praga. Jako je bitno što će se dogoditi na ovim EU izborima, jer se ova nesposobna Vlada mora maknuti, jer oni ništa ne rade, oni u stvari zaista rade štetu tako da sam zaista zabrinut za ukupno stanje u Hrvatskoj. Poruka ovoj Vladi je igrali ste se sa ljudima, idite doma, dosta nam je vaše igre. Iako znam da je ljudima izbora dosta, bez obzira na to da su dotjerani u jednu tešku situaciju u jednu tešku atmosferu, moramo izaći na izbore, ako ništa drugo moramo pokazati ovoj nesposobnoj Vladi da je vrijeme da ode, kazao je Hrg.
„Zajedno smo u koordinaciji sa partnerima iz koalicije sinoć donijeli odluku da otkazujemo svih pet velikih predizbornih skupova. HSS je pozvao sve svoje načelnike i gradonačelnike a imamo ih oko 50, da svatko u svojoj lokalnoj sredini, lokalnoj samoupravi, ozbiljno uzme tešku situaciju u Slavoniji i da je pomoć potrebna u svakom pogledu. Maksimalno se uključujemo, bilo kroz davanje radne snage ali i na razne druge načine“ kazao je predsjednik HSS-a Branko Hrg.
fumic_prsa_19052014Kao predsjednik ŽO HSS-a Ličko senjske županije Zlatko Fumić nije krio zadovoljstvo posjetom predsjednika Branka Hrga Brinju i Otočcu, kazavši da je počašćen ovakvom gestom te da je to samo jedan u nizu dokaza koliko rukovodstvo stranke daje značenja Ličko senjskom HSS-u. Uvjeren sam da je ŽO HSS-a u zadnjih šest mjeseci napravio značajne promjene u svom radu, rezultati su sve vidljivi a najbolji pokazatelji bit će na izborima za EU parlament, kazao je predsjednik ŽO HSS-a LS županije Zlatko Fumić.
Dražen Prša