Snježni kaos vladao je u Općini Brinje sve do 14,00 sati. Potvrdio nam je to načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, koji je kazao da unatoč njihovim koncesionarima za zimsku službu koji su snijeg počeli čistiti sa prvim jutarnjim satima, uže općinsko središte je očišćeno i prometnice su tim djelom prohodne, no okolni Mjesni odbori bili su okovani snijegom, snježnim zapusima i nanosima.
„Najteže je bilo u pravcu Križ Kamenice, Jelvice, Lipica, a još je sada odsječen Mali Kut. Iako je naša zimska služba izašla na čišćenje sa šest ralica, borba sa snijegom je bila takva da čim se očisti određena dionica, za sat – dva, sve je ponovno zatrpano. Ovom prilikom moram kazati da su problem Županijske ceste koje nisu očišćene no nadam se da će sve tijekom dana biti očišćeno. Zbog odsječenosti cestovnih pravaca znatan broj radnika nije došao na posao“ – kazao je načelnik Zlatko Fumić.
Po zadnjim informacijama oko 13,30 sati zimska mehanizacija „Lika cesta“ koja je zadužena za održavanje cestovnih dionica prema brinjskim Mjesnim odborima počela se probijati u tim pravcima. Cestovna dionica preko Kapele bila zatvorena za sav promet. Stanovnici Općine Brinje i dalje su u borbi sa snježnim nevoljama.
D.Prša
Foto: M. Vranić