„Brinjska noć“ u Zagrebu

Desetogodišnja tradicija održavanja „Brinjske noći u Zagrebu“ nastavljena je i ove godine. Kako to već i dolikuje, Brinjaci i svi oni koji vole brinjski kraj i ove su se godine okupili u zagrebačkom restoranu „Zlatna medalja“ gdje su se prisjetili svoga kraja, svojih običaja i susreli se s dragim prijateljima. Brinjsku su noć organizirali mladi i nešto manje mlađi Brinjaci koji su svoj život nastavili u krajevima diljem Lijepe naše.
Želimo održati vrijednu tradiciju okupljanja Brinjaka u Zagrebu i na prigodnoj „Brinjskoj noći“ osjetiti duh našega brinjskog kraja, kazao je predsjednik zavičajnog kluba „Brinje“ Toni Rajković.
Brinjskoj noći nazočan je bio i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je pozdravio nazočne. Općinu Brinje predstavljao je općinski zamjenik Karlo Devčić, dok su veselje, ples i pjesmu upotpunili predsjednici brinjskih društava u Zagrebu Dragutin Perković ZK „Sokolac“ i predsjednik ZK „Stajnicea“ Nikola Tominac. Ono što raduje je dogovor da će iduću „Brinjsku noć“ zajedničkim snagama organizirati sva tri zavičajna kluba zajedno. Zabavu do zore i prisjećanje na rodnu grudu upotpunili su članovi KUD-a Brinje.
Marija Vranić/LO