Pučko otvoreno učilište “Dr. Ante Starčević” u Gospiću povodom Svjetskog dana plesa 29. travnja 2014. organiziralo je plesnu večer. Pozivu na ovo druženje rado su se odazvale i brinjske djevojčice iz plesno-ritmičke skupine „Think Pink“  te im je bilo veliko zadovoljstvo predstaviti se i nastupati pred gospićkom publikom koja ih je oduševljena nastupom nagradila velikim pljeskom.  Djevojčice su i ovoga puta pokazale ljubav prema plesu i glazbi te svojim izvrsnim  i uvježbanim koreografijama dokazale da su ponos naše Općine. Organizator im je uručio i Zahvalnicu povodom sudjelovanja na plesnoj večeri, a osim brinjskih plesačica,  nastupale su i mažoretkinje Grada Gospića te plesno-ritmičke skupine Učilišta.  Djevojčice, zajedno sa voditeljicom plesne skupine nastavnicom Anom Šporčić, izrazile su zahvalnost  njihovom sponzoru, tvrtci Im – Commerce Jezerane, koji im je osigurao prijevoz  u Gospić. 

Brinjska plesno – ritmička grupa  “Think Pink” iz Osnovne škole “Luke Perkovića” pod vodstvom nastavnice Ane Šporčić, započela je s treninzima prije dvije godine te s veseljem nastupaju na školskim priredbama. Veliki ponos bio im je i sudjelovati na „Otočkom valu“ koji se održao prošle godine u 12. mjesecu, a na kojem su osvojile prvo mjesto i vrijedan poklon bon koji su iskoristile izletom u Rijeku  na manifestaciju “Advent u Rijeci” u pratnji nastavnice. Ritmička grupa “Think Pink” broji 12 učenica od 5. do 8. razreda.

„Ples djecu potiče na aktivnost, zabavu i druženje s vršnjacima, pomaže im izgraditi samopouzdanje te pravilan razvoj. Djeca plesom postaju dio zabavne skupine ispunjene optimizmom. Ritmičko kretanje pruža im zadovoljstvo i radost, istraživanje u pokretu razvija kreativnost, a ponavljanje vještinu i sklad pokreta. Ples razvija motoriku tijela, potiče stvaralački pristup pokretu i plesu te kreativno izražavanje, razvija koncentraciju i pamćenje. Za naše učenice, ples je sreća izražena pokretom, te kažu, kako se uz ples osjećaju bolje, zdravije, također upoznaju nove prijatelje, a nastupima sami sebi daju priznanja.“ – ističe voditeljica plesne skupine nastavnica Ana Šporčić.

A.Š./LO