Brinjski poljoprivrednici dobili potpore iz Programa ruralnog razvoja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovih dana donijela je prve odluke o dodjeli potpora iz Programa ruralnog razvoja, podmjera 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“. Inače, Program ruralnog razvoja 2014.-2020. godine, osmišljen je kako bi iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) kao i iz sredstava državnog proračuna, korisnici u ruralnim prostorima Republike Hrvatske ojačali svoje poljoprivredne kapacitete i povećali konkurentnost proizvodnje u nedovoljno razvijenim ruralnim prostorima.

Među prvim dobitnicima potpora u Republici Hrvatskoj ističu se dva OPG-a sa područja Brinja. Radi se o OPG Fumić Goran iz Brinja kojem je odobreno 69.543 kn za ulaganje u nabavu prikolice za stajnjak te OPG Sertić Mara iz Brinja kojem je odobreno 125.646 kn za ulaganje u nabavu utovarivača za stajnjak i prikolice za stajnjak, odnosno poljoprivrednicima je odobreno 90% iznosa od ukupne vrijednosti njihovih investicija.

Zlatko Fumić
Zlatko Fumić

Načelnik Brinja Zlatko Fumić čestita poljoprivrednicima koji su, uz administrativnu pomoć djelatnika Općine Brinje prilikom izrade prijava, uspjeli dobiti značajna sredstva iz Programa ruralnog razvoja, a koja će im poslužiti za dodatno unaprjeđenje i razvoj poljoprivredne proizvodnje na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

Također, načelnik Fumić, uz zadovoljstvo što su upravo brinjski poljoprivrednici među prvima dobili potpore,  ističe kako se sada nada još većem zanimanju poljoprivrednika za prijave na natječaje koji tek slijede putem mjera iz Programa ruralnog razvoja. Kao i dobitnicima ovih potpora, svim  poljoprivrednicima s područja Općine Brinje zainteresiranim za prijave na nove natječaje, također će biti pružena administrativna potpora prilikom izrade prijava od strane djelatnika Općine Brinje.

A.M./L.O.