Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj sjednici održanoj 17. svibnja 2019. godine donio je odluku o dodjeli nagrada “Otisak srca” osnovnim i srednjim školama za njihov doprinos razvoju volonterstva i filantropije u 2019. godini. Ukupno je odobreno 15 nagrada, od kojih 9 nagrada “Otisak srca” osnovnim školama za volonterske inicijative djece i 6 nagrada “Dobrota nas veže i spaja” srednjim školama za razvoj filantropije i društvenog angažmana mladih.

Cilj ovog natječaja je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni – volonterski angažman u lokalnoj zajednici kroz razvoj aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive.

Među 9 nagrađenih škola za volonterske inicijative od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u programu „Otisak srca“ je i osnovna škola Luke Perkovića u Brinju, za prijavljeni projekt „Pravi se prijatelji u pomoći poznaju“.

Sredstva će biti utrošena za opremanje jedne učionice didaktičkim materijalima za rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Učenici su plaketu „Otisak srca“ primili u Zadru 28. rujna, a osim plaketa svim nagrađenim školama odobrena su sredstva u pojedinačnim iznosima do 10.000,00 kuna za provedbu nagrađenih inicijativa i modela.

Čestitke osnovnoj škoia Luke Perkovića!