Brodomerkur je u Gospiću „šaptom pao“

Prošlo je 11 godina od kada je 86-ero radnika TP „Visočica“ iz Gospića podiglo svoje radne knjižice iz posrnulog poduzeća koje je otišlo u stečaj.  Dogodilo se to svega 6 godina nakon što je Visočicu preuzeo splitski „Brodomerkur“. Na sastanku s radnicima održanom tada u Pučkom otvorenom učilištu tadašnji je direktor Brodomerkura Ante Letica 1997. godine čvrsto obećao uzlet najvećeg ličkog trgovačkog poduzeća. Ovih dana Gospićem kruži neslužbena informacija o prodaju robne kuće Brodomerkura, nekadašnjeg ponosa Visočice.

Bivši radnici za propast tvrtke  krive Nadzorni odbor, u kojem od 1997.  glavnu ulogu imao splitski “Brodomerkur”. Spominjali su i  nabavku robe iz čak „treće ruke“ pa je „Visočica“ postala nekonkurentna. Iz Brodomerkura su pak tvrdili kako su u Visočicu uložili znatna sredstva, ali nisu imali dovoljno kvalitetan kadar. Bivši radnici im „vraćaju lopticu“ izjavama kako su ta ulaganja svodila na nabavku polovnih kompjutorskih blagajni, navodno najskuplje krame na svijetu jer je 20 starih blagajni uknjiženo pod 540 tisuća kuna, u vrijeme dok su zadnji direktori Visočice bili ljudi iz Brodomerkura. Nadalje tvrde kako je dobavljanjem robe iz Splita stvoren umjetni dug, nakon čega je „Brodomerkur“ postao 100%-tni vlasnik Visočice i uknjižio se na većinu vrijednih nekretnina. Jedna od najvećih je robna kuća u Gospiću koja se sada prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravna država je tih godina svakako  funkcionirala jer je Policijska uprava ličko-senjska  na vrijeme podnijela krivičnu prijavu protiv dvojice Gospićana za pronevjeru u Visočici  tešku oko  14 milijuna kuna. Sve je zapelo u ladicama suda u Gospiću kada je jednom sudcu  „pala prašina“ na taj  predmet koji je potom sa 3 dana zakašnjenja otišao u zastaru. Događa  se.

L.O.