Brojne krađe i prometne nesreće obilježile vikend

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (24. – 27. kolovoza 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, 13 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj je:

Nastavak ispod oglasa
  • u petak, u Gospiću, iz nezaključanog osobnog automobila otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 74-godišnjaka iz Udbine,
  • u subotu na odmorištu na autocesti A-1, u smjeru Splita, provalio u kamper austrijske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novac i osobne dokumente u vlasništvu dvoje austrijskih državljana,
  • u subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, iz torbe 76-godišnjeg državljana Turske otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem,
  • noću 25./26. kolovoza u Jakišnici, provalio u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zadru, iz koje je otuđio novac i za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Pet prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje i Senja.  U njima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu kod mjesta Kalić, Grad Senj (1.46 g/kg) kod 61-godišnjeg hrvatskog državljanina.

L.O./PULS