Brojne krađe i provale obilježile vikend, u Donjem Lapcu muškarac predao 1062 komada raznog streljiva i ručnu bombu

Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (13. – 16. srpnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 17 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

U petak u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt iz kojeg je uzeo nekoliko boca alkoholnog pića, koje je potom ostavio u dvorištu.

Nastavak ispod oglasa

U subotu u šumskom predjelu Male Kapele, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila gospićke registracijske oznake, otuđio mobitel i novac u vlasništvu 42-godišnjaka iz Gornjih Vrhovina.

U subotu na plaži Zrće, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost vlasnika i otuđio torbicu sa mobitelom i novcem.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a odgodile su se na području Senja, Novalje, Gospića i Korenice.

U njima je devet osoba lakše ozlijeđeno.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 107 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 17 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (2.40 g/kg) kod 59-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Dragovoljna predaja oružja

U petak je građanin s područja Donjeg Lapca dragovoljno predao 1062 komada raznog streljiva i ručnu bombu, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

“I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.” stoji u priopćenju PULS.

L.O./PULS