Foto: Lika online

Tijekom proteklog vikenda (18. – 21. siječnja 2019. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirane su tri prometne nesreće.

Sve su sa materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

U petak, 25. siječnja u vremenu od 12 do 17 sati, su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s Mobilnom jedinicom prometne policije, na autocesti A-1 na odmorištu Lički Osik, u smjeru sjevera, proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 38 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje i pet prekršaja tehničke ispravnosti. 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 45-godišnjaka iz Otočca koji je upravljajući automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (2.56 g/kg), desnom bočnom stranom automobila udario u parkirani automobil gospićke registracijske oznake. Vozač je uhićen, te će nadležnom prekršajnom sudu protiv njega biti dostavljen optužni prijedlog.

L.O./PULS