KORENICA – Prigodnom svečanošću i polaganjem kamena temeljca označen je danas početak radova buduće zgrade Kulturno-informativnog centra u Korenici. Kako se čulo tijekom svečanosti riječ je o objektu koji će na dvije etaže objediniti mnoštvo sadržaja koji trenutno nedostaju ovome mjestu. Načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić u svojem govoru nije krio zadovoljstvo i ponos novim iskorakom ovog dijela Like.
-Proteklih smo godina puno gradili i ulagali u infrastrukturu, kao temelj svih daljnjih aktivnosti. U samoj Korenici i u okolnim mjestima asfaltirane su mnoge ceste, obnovljeni vodovodi, kanalizacijska infrastruktura, elektro-mreža, postavljena je javna rasvjeta… Proširen je i potpuno obnovljen Dječji vrtić. Ovo danas samo je nastavak toga niza. Sve je počelo kao ideja još 2003., dokumentacija se počela kompletirati 2006. Kao što sam rekao težište aktivnosti stavili smo na infrastruktura pa se ponekad činilo da naš KIC nikada neće doći na red. Zgrada koja se upravo počela graditi prostire se na preko 2 000 m2, stajat će gotovo 15 milijuna kuna, a prvotni je projekt doživio nekoliko preinaka. U donjoj etaži sadržat će poslovne prostore tržnice, zatim gradsku knjižnicu i Turističku zajednicu, dok će se na katu izgraditi veća polivalentna dvorana sa 200 sjedećih mjesta, kao i više prostorija namijenjenih radu koreničkih udruga i društava. Na ovaj ćemo način dobiti sadržaj neophodan našim građanima i primjeren vremenu u kojem živimo, zaključio je načelnik Luketić koji je pri tome pohvalio zagrebačku tvrtku „Mesić Commerce“ koja bi zgradu trebala staviti pod krov do konca ove godine, a predati je na uporabu krajem naredne godine.
U ime Ličko-senjske županije nazočne je pozdravila zamjenica župana Ivana Tomaš i pohvalila višegodišnje aktivnosti općine Plitvička jezera koje su rezultirale cjelovitom obnovom infrastrukture same Korenice i okolnih mjesta. Gradnju nove zgrade blagoslovio je korenički župnik vlč. Stjepan Zeba.
M. S./ Pl. J.