Hrvatska demokratska zajednica nastavila je jučer s održavanjem predizbornih skupova na području Grada Gospića. Zacijelo najveći skup održan je u Mjesnoj zajednici Žabica gdje se u Domu kulture okupilo 200-tinjak mještana kako bi izrazili podršku kandidatu za gradonačelnika Grada Gospića Petru Krmpotiću. Skup je najprije pozdravio predsjednik Temeljnog  ogranka HDZ-a Žabica Anton Buneta i zahvalio gradskoj upravi na pomoći koju pruža Žabici već dugi niz godina.

– HDZ je uvijek bio uz nas, a Žabica je uz HDZ, rekao je Buneta. Moram ovdje istaknuti da smo od lokalne vlasti uvijek tražili realno, ono što naselju treba i ono što se može realizirati. Vrata Gradske uprave uvijek su nam bila širom otvorena i zahvaljujem našem gradonačelniku, budućem županu Milanu Koliću i tajniku Grada, sutrašnjem gradonačelniku Petru Krmpotiću i njihovim suradnicima što su za nas uvijek nalazili vremena i razumijevanja. A što nam sada treba??? Evo ovo je popis naših želja i potreba, rekao je Anton Buneta i iz džepa izvukao smotani papir duljine tri metra. Na ovu je šalu reagirao kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića Petar Krmpotić.

– Nije to tako loše jer sam mislio da su to računi koje Grad treba platiti. Istina je što je Toni kazao. Mi kao stranka ovdje uvijek imamo gotovo plebiscitarnu podršku. Potrebe Žabice su relativno skromne jer se ovdje, kao i posvuda u Gospiću, ravnomjerno i ciljano ulagalo da bi vaš život u infrastrukturnom smislu imao  standard kakav  zaslužujete. Zarekao sam se da neću davati nikakva obećanja, ali ćemo za početak ovdje uz Dom kulture napraviti boćalište, kazao je Petar Krmpotić.

M. S.