Naslovnica Istaknuto Buran Aktualni sat Županijske skupštine

Buran Aktualni sat Županijske skupštine

13

Županijska skupština, 11. po redu, započela je danas aktualnim satom u kojem je devet vijećnika imalo pitanja ponajviše za župana Milana Kolića. S aktualnim satom započeo je Stipe Ćaćić. Zanimalo ga je kakav je odnos izvršne vlasti u LSŽ prema braniteljima i njihovim problemima te prema udrugama branitelja koje djeluju na području županije.

– Ponukan sam na ovo pitanje s obzirom na skrb koju vidim da imamo na području cijele Hrvatske. Valjda to tako treba biti iako se ne bi trebalo braniteljima manipulirati, a vjerujem da je u županiji nešto bolje, kazao je HNS-ov vijećnik.

– Moram jasno kazati da izvršna vlast u županiji ni u jednom trenutku ni u primisli ne manipulira braniteljima jer držim da su to ljudi koji su 90-ih godina znali razmišljati svojom glavom i odazvati se na poziv prvog predsjednika u obrani naše domovine u agresiji koja je bila nemilosrdna. Osuđujemo i nikada nećemo dozvoliti HNS-u i njezinim čelnicima i na platformi njihovog programa da je Hrvatska vojska bila agresor na BiH. Što se tiče svih prava, možemo danas vidjeti, ne da se manipulira, nego da se na neki način podcjenjuje izvršna vlast sa nacionalne razine poglavito sa invalidima Domovinskog rata. LSŽ u potpunosti podržava rad svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kako kroz uvažavanje njihovoga djela i njihovog dostojanstva, ali i sukladno svim mogućnostima potpomaže rad udruga pristeklih iz Domovinskog rata, odgovorio je župan Milan Kolić.

Potom se za povredu poslovnika javio potpredsjednik županijske skupštine Tomislav Zrinski koji je pozivajući se na članak 109. kazao da “želi ispraviti navod koji držim da je netočan i da je za repliku”.
Na to se javio predsjendik skupštine Darko Milinović.
– Ne možete ispraviti ničiji navod, možete navesti koji članak poslovnika je prekršen, ako je prekršen. Vi niste postavili pitanje, a svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo može izraziti samo gospodin Ćaćić.

Neslaganje oko prava na riječ nakon završetka aktualnog sata Zrinski, Ćaćić i Milinović nastavili su u hodniku ispred vijećnice.

Na Ćaćića (HNS) se obrušio i HDZ-ov vijećnik Marijan Kustić kojega je zanimalo kako, držeći u ruci ugovor o radu za mjesto tajnika Zajednice sportova LSŽ, Ćaćić može imati pravo na otpremninu u visini od gotovo milijun kuna.
– Kada se preuzela dokumetacija, počeli su kosturi ispadati iz ormara pa smatram da bi jedan veliki problem za sport u Lici bio, ako bi došlo do realizacije ovoga ugovora, a radi se o ugovoru o radu na neodređeno vrijeme glavnoga tajnika i citirat ću: “u slučaju raskidanja ugovora u radu od poslodavca radnik ima pravo na otpremininu od tri posljednje prosječne plaće”, to je negdje otprilike 9, 10 tisuća kuna, “umnoženo sa godinama radnoga staža”. Ako ćemo malo gledati matematički, to ispada oko 800 tisuća do milijun kuna. Ja vas pitam, da li je ovo, ako se realizira, smrt za sport u Lici?.

Kako je pitanje bilo postavljenju županu Milanu Koliću, što misli napraviti po tom pitanju, na što je kratko odgovorio da će prvo vidjeti je li ugovor pravno utemeljen.
– Zapajujuće je da si je Ćaćić sam sebi osigurao nešto manje od milijun kuna otpremnine. Gospodo draga, treba li tu što nadodati? Isti gospodin Ćaćić je mene nazvao grobarom ličkog sporta. Milan Kolić je godinama u tom spotu pa nije ni lipe dobio, dobio je čir, kazao je župan.

Ćaćić nije dobio pravo glasa pa je kasnije na hodniku odgovorio na prozivke.
Prvo, nije mu jasno kako se ugovor o radu našao u rukama gospodina Kutića jer se radi o poslovnoj tajni te dodao:
– Oni ne znaju izračunati ni dva broja. Dugo je župan u politici i on ne može nikako da zbroji koliko je 17 puta 7. Nikada nije bilo milijun nego je 129. Župan iznosi neistine. Govorio je da je protiv mene podneseno niz kaznenih prijava za koje ja ne zanam, a on očito zna i bilo bi dobro da se izjasnio. Molim vas da i vi mediji date doprinos da se prestane s ovim terorom jer ćemo pokrenuti pitanje opoziva župana i opoziva Darka Milinovića kao predsjednika županijske skupštine.

Pitanja upućena županu još su se odnosila na razvoj županije, broj riješenih zahtjeva za legalizacijom objekata, uskoro novoga zakona o regijama… Kao 11. točka dnevnoga reda najvažnija je bila rasprava o rebalansu proračuna koji je naposlijetku usvojena.

Iva Vidović Pocrnić

13 Komentari

 1. Ako je istina,al samo ako je istina bilo bi Stipi bolje da muči.Kolko sam čuo imaju neke muljaže sa stanovima i godinama je sam sa sobom poslovao preko LIKAS a kancelarija im bila u Savezu. Ko o čemu…

 2. Zbog svih sumnji za koje smo već čitali mislim da S.Č. zaslužuje otpremninu od 5-6 milja kuna.pa zaslužio je čovjek. stvarno

 3. U vrijeme kada umirovljenici kopaju po kantama, a djeca gladna u školi tražiti otpremninu jer si izbačen sa posla nije samo suludo nego krajnji bezobrazluk.Ito još skoro pa milja!!!!!!

 4. Ne daj se Ćipa zaslužio si ti tu lovu.A more ti i ustrebat za advokate kako veli jedan lik iz SS LSŽ.

 5. Žao će mi bit ako Stipu maknu iz skupštine jer čujem da USKOK nešto kopa.Kad on prodivani a sve istina.i moralan u i pošten čovjek.A LIKA AS će kad-tad morat položit račune pače se znat ko je kome za što plaćao i kolko.A biće mi ža da Stipe ode a da nam ne objasni na kolko je funkcija bio odjednom.A što se tiče branitelja bilo bi fer da on o tome ne vodi brigu.znam da dolaze izbori al što ne ide brate ne ide.

 6. Ja bi se da u pilanje drva al mi u šumariji rekoše da se moram javit na Osik jer su najbolji reoni zauzeti.Molim da mi se javi onaj što je šumu rezervira pa ćemo se domenut ko ljudi.ponude na Mobitel LUD ZBUNJENOG 097/ 111122223333.

 7. HSLS je pitao župana vezano za legalizaciju objekata. Župan je iznio podatak da je zaposleno 5 osoba na legalizaciji, ali nije naveo gdje, u kojim gradovima, u većini županije legalizacija ide presporo, naročito u novalji, gdje nije zaposlen nitko. Pa zar trebamo sve prepustiti da rješi zagreb i odnese naše novce.

 8. Divne fotke. Manje-više svi sa njih su u nekim nadzornim odborima.Sastanu se jednom mjesčno odgovornost nikakva a pinka curi.Ovo je naša krema pa nek se odrekne naknada u NO.Kad su toliki domoljubi.

 9. Da se mene pita ja bi normalnim ljudima iz ovog sastava skupštine dao beneficirani radni staž kad moraju slušat nadmudrivanja o beznačajnim stvarima.Ko pilotima ili braniteljima u ratu.dvije godine za godinu.

 10. Od županijskog parlamenta očekujem više. A ne da se moram sramiti sam sebe što nam lažovi i kriminalci kroje sudbinu.

 11. E moj g.Apolitičan.kako si to zamislio da neko bude političar a pošten?????????Pa ja bi prvi glasao za onog ko se pojavi na nekoj listi a da nije lažov i lopov.To ti je rjetka pojava kod nas.pa samo pogledaj slike.

 12. Kad se u nas branittelje kunu neki političari kojima je mjesto u zatvoru muka me uvati.Kad će se znatiko su dezerteri da ih za stalno maknu iz politike.a oni nam uzori.

Comments are closed.