Bušile se gume, švercala rakija i duhan

Prema informacijama Policijske uprave ličko-senjske protekloga se vikenda malo prijetilo smrću, malo kralo, brže se vozilo…

Smrću se prijetilo u selu Sinac, pa je stariji lik završio u pritvoru. U razdoblju od 1. rujna do 22. listopada u šumskom predjelu Škamnica, općina Brinje, nepoznati počinitelj je posjekao i ukrao 34 stabla u vlasništvu pravne osobe iz Brinja. Pojavio se ovoga vikenda i jedan nestaško koji je u mjestu Grabušić, općina Udbina na zemljani put postavio ručno izrađeni šiljak, te tom prilikom oštetio sve četiri gume na terenskom vozilu, vlasništvo talijanskog državljanina, čime je počinio materijalnu štetu u iznosu 4 tisuće kuna.
-On će se meni voziti šumom kako ‘oće. E neš, vidiš ti!!!
Nestašni bušač guma još nije pronađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tome je periodu utvrđeno 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu na području općine Udbina kod 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se nacugao sa 2.04 g/kg. Namjeru cuganja imao je i Slovenac (55) kod kojega je pogranična policija na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo pronašla 13 litara rakije. Uz to je išlo i 30 kutija cigareta, koje zaboravljivi čovjek nije prijavio prije početka pregleda. Pa je onda ostao bez cuge i cigareta.

PU/H. J.