Naslovnica Crna Kronika Bužim – zapalio se traktor i prikolica

Bužim – zapalio se traktor i prikolica

2

Gospićki vatrogasci jučer su imali nekoliko intervencija. O jednoj smo već izvijestili, a dogodila se u Barletima gdje je izgorjela štala puna sijena.

U isto vrijeme u Bužimu se zapalio traktor i prikolica puna sijena, te je na teren poslano jedno vozilo i dva vatrogasca.

Osim materijalne štete nitko nije stradao.

L.O.

2 Komentari

  1. Prikolica se još možda i osposobi, ali od traktora, čini mi se, više neće biti ništa. Po slici, čini mi se, da je to traktor model IMT, proizveden još u doba “mraka”, kada nismo bili “slobodni”, tj. u bivšoj “tamnici naroda”, kako su nam objašnjavali naši “domoljubi” sa Tuškanca i Pantovčaka. Čini mi se da tvornica traktora nije preživjela “slobodu”, i da više takvih traktora, novih, se ne može nabaviti. Po oglasnicima se može nabaviti još tih traktora, samo ne znam kako je za rezervne dijelove. Uglavnom, žao mi čovjeka, izgubio je puno. Ljudi su sa tim traktorima svašta radili – i orali. i kosili, i drljali i razbacivali đubar, i išli u drva i izvlačili trupce, i vozili sijeno, i vozili prasce na sajam. Ne znam da li se sada, u “slobodi” i kada više nema “mraka”, u našoj Republici Hrvatskoj proizvode još traktori, a da su dostupni cijenom našem čovjeku. Znam da ima neki Hitner, koji proizvodi kod nas nekakve traktore, samo ne znam da li su cijenom dostupni.

Comments are closed.