Čačić: “Dosta je laži raznih Starčevića, Rogića i Grčevića koji koketiraju sa SDP-om, te beskičmenjaka Marasa”

Ivica Čačić – Kocki, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije i potpredsjednik Utemeljitelja na Nacionalnoj razini nakon duge  medijske šutnje  odlučio je progovoriti za naš portal. Možda malo neuobičajeno, ali Čačić je na sva pitanja odgovarao britko ne libeći se spominjati ni imena.

Kako ocjenjujete, kao jedan od osnivača stranke stanje u Ličko-senjskom HDZ-u? 

Nastavak ispod oglasa

Pobjedničko već dvadesetak godina. Može pričati tko god što hoće, najviše zasluga za to pripada dr. Milinoviću, predsjednicima općinskih i gradskih obora, Mladeži, Zajednici žena, Utemeljiteljima i naravno  našim članovima. HDZ-e je velika obitelj koju Milinović drži na okupu i zato ima snažnu potporu svih nas.  Prema tome, oni koji bi htjeli da je drugačije ostaju bez prostora za razna podmetanja .

Podmetanja ?

Da, podmetanja. Pa pogledajte tko se danas poziva na HDZ-e. Pa recimo Grčević, zvani Šerif u Otočcu, koji zajedno sa Kostelcom ruši HDZ-e, poziva se na Franju Tuđmana. To je tragično. Taj u duši SDP-ovac pokušava unesti razdor u Otočki  HDZ-e.

Kažete da je u duši SDP-ovac?

Pa naravno, glasuje po naputku SDP-a, neka dokaže suprotno. On i Kostelac zahvaljujući SDP-u i prevari Slavena Prpića su na vlasti. Poručujem im ne pozivajte se na Franju Tuđmana jer zbog takvih  on se danas  okreće u grobu. Budući da su na vlast došli prevarom pošteno bi bilo raspisati nove izbore, pa neka vide kakvu bi potporu sada dobili, ali naravno te „poštenjačine“ to neće napraviti jer se boje. 

Zašto prozivaju Otočki  HDZ-e ?

Ma oni mogu prozivati samo SDP-e i Slavena Prpića,  koji je prevario Otočki HDZ-e.  Mogu  oni  o  Šutiću reći bilo što, ali on u Otočcu ima sjajan rezultat,  preko 70 % i dok je tako Šutić će imati podršku Utemeljitelja. 

Kako Utemeljitelji gledaju na prozivke Karla Starčevića i ostalih ?

Pogledajte podlosti, Karlo Starčević govori za Milinovića da nije dragovoljac Domovinskog rata. Svi koji živimo u Gospiću, znamo da je nekoliko mjeseci pred rat došao u Gospić, ostavivši dobro plaćeni posao u Zagrebu. Dakle dragovoljno, kao što je dragovoljno bio i u „Oluji“. I sada se dezerter Starčević koji je bio u „Minhen bojnoj“ kada se ovdje ginulo, drzne prozivati Milinovića i to običnom laži. Milinović je ovdje došao nekoliko mjeseci prije dr. Vrkljana i ostao poslije njega . To je istina. Njega nitko nije, ni tajno, ni bilo kako dovodio u Gospić. Oprostite to meni liči na bolesnika koji se ne može pomiriti sa uspjehom HDZ-a.

Proziva ga i Mladen Rogić ?

Ja od Milinovića nikad nisam ništa ružno čuo o Mladenu Rogiću, a ovaj pljuje li ga pljuje po njemu. Mladen Rogić kaže da se neki skrivaju iza nekakvih komentara i da se boje javno progovoriti . Pa evo Mladene Rogiću ja imam hrabrosti i javno te pitam: „ Zašto nisi  branio svoj Klanac ovdje na ličkom bojištu, a ne utekao odavde dok su drugi ginuli braneći tvoju kuću?“ Ti nemaš pravo prozivati niti jednog, jedinog branitelja ovoga grada. A da te podsjetim mnogi Ličani su došli iz Zagreba braniti svoje kuće u Gospiću. Zašto si se kada su uhićeni branitelji u Gospiću 2000. godine stavio u službu SDP-u, koji je bio na vlasti i zajedno sa Đurđom Adlešić koju je SDP –e stavio za predsjednicu  Odbora za nacionalnu sigurnost, došao ovdje krojiti pravdu i valjda prenositi SDP-ovcima što se dešava ? To ti branitelji tada nisu dopustili. E, zbog tebe i takvih, koji pljuju po svima  odlučio sam javno progovoriti, a i po potrebi  imam još materijala za tebe i takve.  Prozivaš druge, a kako si ti stekao kuće i stanove u elitnom dijelu Zagreba, Gospiću….. ali ipak neću se za sada  spuštati na tvoj nivo!

Kako ocjenjujete Marasa i gospićki SDP-e ?

Maras je beskičmenjak, lažov i jednostavno čovjek bez karaktera, što on ima prozivati Petra Krmpotića?!? SDP-e pod njegovim vodstvom u Gospiću,  ima najgori rezultat u povijesti. Sjetite se da je rekao da će biti gradonačelnik, a nije ušao niti u drugi krug. Dakle, zadnji koji može bilo što reći. Da ima imalo morala nakon toga bi dao ostavku. Beskičmenjak je zato što evo vidimo sad napada čak i Karla Starčevića za kojeg je bio spreman poginuti u drugom krugu izbora za gradonačelnika, a sada koliko vidim proziva ga . Zbog toga što se nije mogao postaviti na mjesto vođe oporbe, pa mu eto sada ne valja ni Starčević. Ne može kulturno odgovoriti ni na poziv za borbu protiv nasilja u obitelji. Dakle lažov, beskičmenjak, čovjek bez morala jednom riječju – Nikola Maras.

Što Vas posebno smeta ?

Pa i to kad napadaju Milinovića, lažući  da se bez njega ne može ništa. Svjedoci su i naši članovi Milan Devčić iz Usluge, Luka Matijević iz ŽUC-a, Željko Devčić  iz „Lika cesta“, dr. Sandra Čubelić iz bolnice i ostali da se Milinović niti najmanje ne upliće u njihov posao. To oni i sami govore.  Oni sami upravljaju svojim poduzećima i   imaju potporu za tu samostalnost, od Milinovića.  Zato sam odlučio javno progovoriti, budući je mnogima Milinović gromobran. Jednako tako moramo biti jedinstveni kada se napada i župan Kolić, gradonačelnik Krmpotić, ili bilo tko drugi. To je naša snaga i zajedništvo koje mnogima smeta. Tu nam je Milinović, mogu slobodno reći, uzor.  Kada bilo koga od nas politički pokušavaju oblatiti on prvi staje u zaštitu, ne libeći se primiti na svoja leđa, kao predsjednik stranke i najjače udarce.

Kako se aktualna vlast na Nacionalnoj razini odnosi prema Ličko-senjskoj županiji ?

Ulaganja gotovo da nije ni bilo u protekle tri godine. Sada nešto pokušavaju sigurno zbog izborne godine.  A što se tiče kadrova  sve su smijenili preko noći .

Jesu li smijenili kompletan kadar HDZ-a ?

Apsolutno sve. Pa recimo Šutića, ne samo da su smijenili, nego su mu dali otkaz, a i sada kako čujem mu spremaju otkaz na Veleučilištu, na kojem je predsjednik Upravnog vijeća čovjek bez morala, Maras, koji sustavno pokušava uništiti Veleučilište.  Jedino su ostavili Ivicu Mataiju, koji nakon izbora ne dolazi na sjednice Županijskog odbora, što mu ne služi na čast. Možda se varam ali ostao je tamo zbog toga što su ga zaštitili SDP-e i HNS i što tamo prima ljude po partijskoj liniji. Ja bih radije ostao bez kruha, nego pokorno slušao SDP-e i HNS.

Ali nije smijenjen ni Ivan Tomljenović, ravnatelj Parka prirode „Velebit“ ?

On je izdržao pakao, ali svaka mu čast, ostao je naš član i na svakom skupu  HDZ-a je nazočan,  za razliku od Mataije.

Kako funkcioniraju Klub utemeljitelja i Županijski odbor  HDZ LSŽ ?

Niti jedan Klub utemeljitelja na županijskoj razini nema takvu podršku kao što mi imamo podršku Županijskog odbora Ličko-senjske županije i  dr. Milinovća. Pa uostalom i on je po Statutu Utemeljitelj,  spada u naše članstvo.

Vas dva dobro surađujete ?

Ne dobro nego odlično. Bio sam svjedok 1990. kada smo za vrijeme komunizma, pjevali u jednom kafiću hrvatske pjesme, koje su tada slovile kao ustaške, došao nam je milicajac sa šapkom i petokrakom i pobunio se . Milinović mu je bacio šapku i izgurao ga van.  A vani koliko se sjećam milicajac nije dobro prošao. S onim tko je  takav bio za vrijeme komunizma,  ne možeš nego odlično  surađivati.  A takav sam i sam. Pa ljudi on se učlanio u HDZ-e dok je bio u JNA. Mi smo mu, između ostalog i ja,  osobno govorili da to ne napravi, jer bi zbog toga mogao imati problema dok je u JNA,  ali nije poslušao, već se tada učlanio u HDZ-e.

Što Vam je želja u idućem razdoblju ?

Da smijenimo SDP-ovce, Kostelca i Grčevića, da Otočac vratimo HDZ-u. Jednako to moramo učiniti i u Novalji. I zato puna podrška Šutiću i Kustiću. Skoro zaboravi Lovinac. To me jedino sramota, što kolijevka HDZ-a nema načelnika . Što bi im rekao Tuđman, da je živ ? I to moramo promijeniti.

L.O.