Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u protekla 24 sata utvrdili da je pet osoba prekršilo mjeru samoizolacije koja im je izrečena radi sprječavanja širenja virusa Covid-19.

U prostorije Policijske postaje Novalja jučer je pristupio 49-godišnjak s prebivalištem u Njemačkoj, za kojeg je utvrđeno da je prekršio izrečenu mjeru samoizolacije i da treba do 10. veljače 2021. godine boraviti na određenoj adresi u Novalji.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su jučer prilikom provjere pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije utvrdili da se 35-godišnjakinja i 46-godišnjakinja ne nalaze na adresama u Otočcu na kojima bi trebale boraviti, te da se 46-godišnjakinja i maloljetnik  ne nalaze na adresi u Križpolju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, policija je svim osobama izdala prekršajne naloge.

-Apeliramo na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svoje obitelji i svojih sugrađana, poručuju iz policije.

L.O.