Ne događa se svakoga dana da vozači na auto-cesti voze u suprotnom smjeru. Dogodilo se to ovoga vikenda kada će vozač iz Čakovca (54) vozeći prema jugu svratio  na čašicu kod odmorišta Zir. Nakon nekog vremena uključio se u suprotni prometni trak da bi ga u 3.45 sati na 185. kilometru autoceste A-1 zaustavili prometni policajci. Vozač je bio toliko pijan da se čudio zbog čega je uopće zaustavljen?!? Sva sreća je bila da se sve događalo u noćnim satima, pri slaboj protočnosti prometa na auto-cesti.

S obzirom da je vozač pokazivao vidne znakove alkoholiziranosti, ponuđeno mu je alkotestiranje, što je on kategorički odbio.  Čak se svađao s policijom i bunio zbog čega ne može nastaviti voziti u suprotnom smjeru na A-1. Zbog toga mu je određeno smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  Vozač je zbog počinjenih prekršaja uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je jučer Rješenjem proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 19.700 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Protekloga vikenda nastavljene su provale u nenastanjene u Lici kuće. Tako je mjestu Rapain Klanac, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 72-godišnjaka iz Senja iz koje je ukrao mnoštvo alata i produžni kabel. Slično je bilo i u Plitvica Selu gdje je nepoznati lopov provalio je u dvorišni objekt  u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Splitu, iz kojeg je ukrao razni alat.

Tijekom ove godine u Lici je izvršeno bliže 100 provala, ali do danas nije otkriven niti jedan provalinik niti je pronađen jedan ukraden predmet koji bi rasvjetlio ovu masovnu pojavu.

Nadalje nema reda na poljima u okolici Otočca. Već smo javljali kako je nepoznati počinitelj prije tjedan dana na livadi usmrtio dva konja, a ranio je još pet grla konja i krava. Obilaskom terena jučer je policija na istom mjestu opet zatekla krdo konja kako bez nadzora tumaraju poljima uz samu cestu. Pronađen je vlasnik životinja koji je od prije poznat po brojnim sličnim prekršajima. Protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je zbog držanja životinja bez nadzora naplaćena novčana kazna.

L.O.