Caritas Gospićko-senjske biskupije uvijek na pomoći potrebitima

0

Tijekom zadnjeg susreta  volontera Caritasa održanom  u Pastroalnom centru Lički Osik održana je tribina na kojoj je gostovala Željka Markić iz Udruge „U ime obitelji“ koja je definirala neke stavke vezane uz Istambulsku konvenciju o zaštiti prava žena. Pri tome je medijski gledano ostalo pomalo po strani izvješće o godišnjem radu Caritasa Gospićko-senjske biskupije, o čemu je govorila  voditeljica ureda Kata Matanić.

Uz brojne aktivnosti biskupijskog Caritasa  posebno težište zauzimala je  podjela hrane siromašnim obiteljima, pri čemu se pomoć dijelila dva puta mjesečno.  Istaknuto je kako je najveća ulogau ovom dobročinstvu pomoć  trgovačkog lanca Lidl kao i Vladi RH. Caritas je uspješno proveo akciju „Mir i dobro“ s podjelom sedam kamiona odjeće, obuće, namještaja i hrane, obilježio je Dan života i Dan bolesnika, a provedena je akcija Misereor.

Oglas

Već sedmu godinu za redom Caritas Gospićko-senjske biskupije vlastitim sredstvima i snagama proizvodi krumpir kojim su opskrbljene mnogeb caritasove kuhinje diljem Hrvatske. U cilju potpore proizvođačima jabuka i mandarina podijeljeno je 12 tona ovih vrsta voća. Već smo javljali o akciji pomoći obiteljima postradalim u katastrofalnim poplavama na području Ogulina gdje je 10 obitelji dobilo nove kućanske aparate. Caritas Gospićko-senjske biskupije je po petnaesti  puta sudjelovao u akciji „Za tisuću radosti“, a na nedjelju Caritasa 10 potrebitih obitelji je dobilo po 10 tisuća kuna pomoći, a sudjelovalo se i u nabavci električnih invalidnih kolica za jednu djevojčicu.

L.O.