Posvuda u Lici ovih je dana uznapredovala sadnja krumpira. Ove godina su je malo usporili lokalni izbori i varljivo ličko proljeće, ali su se ovih dana radovi na poljima razmahali. Čak i unatoč  povremenoj, slaboj kiši. 

Započela je sadnja krumpira za potrebe gospićko-senjskog Caritasa. Potvrdio nam je to direktor don Luka Blažević.

-Sadnja je krenula i ove godine ćemo sav urod opet usmjeriti na potrebite. Sada je nemoguće govoriti  o količinama, ali vjerujem da one neće biti manje od lanjskih desetak tona koje smo poslali Caritasovim pučkim kuhinjama, istaknuo je don Blažević.

Ove riječi potvrdio nam je direktor tvrtke „Agro-Velebit“ iz Lovinca Nikola Vidaković koji svake godine  dio oranica ustupi Caritasu.

-Sadnja je već krenula i očekujemo da bismo i ove godine za potrebe Caritasa  posadili krumpir na površini nešto većoj od pola hektara.  Lani smo tako pobrali  više od 10 tona vrhunskog krumpira. Vjerujem da bi ta količina ove godine mogla doseći i do 15 tona, optimist je direktor Vidakovć.

Osim usluga sadnje i tretiranja krumpira kroz godinu, „Agro-Velebit“ besplatno ustupa dio svojih oranica za humanitarne svrhe, dok na tim njivama rade Caritasovi volonteri.

M.S.