Izbor „Miss Hrvatske za Miss Svijeta“ najstarije je  i najuglednije hrvatsko natjecanje ljepote koje se održava od 1992. godine. Natjecateljice izbora nisu samo djevojke lijepa lica, već se radi o talentiranim i obrazovanim osobama koje su aktivne u humanitarnim i ostalim dobrotvornim i promotivnim akcijama, a svojom osobnošću i ponašanjem izvanredne su predstavnice svog kraja i zemlje. Što je prepoznala i Ličko-senjska županija kao I TZ grada Gospića.

Izbor za Miss Ličko-senjske županije, kao dio izbora za „Miss Hrvatske za Miss Svijeta“ održat će se 30. rujna 2016. Kino Korzo u Gospiću, očekuje se veliki broj posjetitelja, nazočnost brojnih poznatih osoba, te predstavnika lokalnih i nacionalnih medija i fotoreportera.  Izboru će prethoditi „casting“ koji će se održati 24. rujna 2016. s početkom u 19h u kino Korzo u Gospiću.

„Pozivamo djevojke od 18-24 godine da se pridruže castingu jer finalistice očekuju brojna nova iskustva, fotografiranja, pripreme, učenje osnovama modeliranja i manekenstva kako bi zasjale na finalnom izboru koji slavi ljepotu, ali i osobnost. Djevojke na samom izboru neće se predstaviti publici u kupaćim kostimima kako je slučaj na brojnim izborima, one će imati  priliku predstaviti sebe, svoje interese i hobije.“, naglasile su organizatorice izbora Maja Vračarić I Iva Loparić Kontek

Organizatori mole djevojke da dođu s prirodnim make up-om te cipelama na petu.

Miss Ličko-senjske županije očekuju brojna snimanja, intervjui kao i darovi koje partneri projekta pripremaju za sve finalistice. Ovo je prilika da si otvori brojna vrata u budućnosti, a na raspolaganju će imati podršku organizatorica kao i medijsku pozornost.

L.O.