Grad Gospić ovih dana bruji o uhljebljivanju u Hrvatske ceste unaprijed dogovorenim natječajem. Naime, kuloarima kruže priče da Željko Devčić, donedavni direktor Lika cesta dogovorenim natječajem prelazi raditi u Hrvatske ceste. Ima li u ovim pričama istine, pokazati će vrijeme. Ako je istina onda se postavlja logično pitanje ne može li se preraspodjelom u Hrvatskim cestama, Ispostava Gospić i u svrhu racionalizacije riješiti radno mjesto za koje je navodno raspisan natječaj. Je li za Željka Devčića bio uvjet da dade ostavku na mjesto direktora Lika cesta čime je bio iznenađen i župan Milinović, da postane novi zaposlenik Hrvatskih cesta, Ispostava Gospić. Očito, ako je to istina da  je Željko Devčić kojem je i žena zaposlena u Osnovnoj školi Gospić, privilegiran.

Je li moralno od hrpe nezaposlenih da Željo Devčić bira gdje će raditi, a svoje prijateljstvo je već iskoristio za zaposlenje supruge? 

Budući Gospić vrvi nezaposlenima Željo Devčić ima privilegiju birati radnu mjesto i seliti  se sa jednog na drugo. Ako je sve ovo istina bilo bi poštenije da se  na radno mjesto u Hrvatskim cestama  primi netko tko je trenutno bez posla. Da podsjetimo, da je Željo Devčić već bio privilegiran jer je zaposlen u Lika cestama vezama koje su tada urgirale da se povratnik zaposli u Lika cestama. Je li to moralno, ako je istinito neka prosude drugi, a vrijeme će pokazati je li Željo Devčić po drugi put postao uhljeb te koristio svoj položaj i za zaposlenje supruge.

L.O./V.I.