Čeka nas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

Foto: GsPress

Nastavlja se razdoblje nestabilnog vremena, u kojem će biti dosta sunčanih sati, ali i povremenih mjestimičnih pljuskova i grmljavine, osobito u kontinentalnom području.

Petak – barem djelomice sunčano, uz česte pljuskove

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 19 °C, a dnevna između 27 i 29 °C.

Nastavak ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Malo kiše može pasti već prijepodne, a poslijepodne će lokalno biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab. Temperatura zraka slična kao na istoku.

U gorju promjenljivo, povremeno s kišom i pljuskovima, te malo svježije. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, ali mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a danju sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 23 °C, dnevna između 28 i 30 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, ali ne i potpuno stabilno, osobito u njezinoj unutrašnjosti, gdje su mogući pljuskovi i grmljavina. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, tijekom dana prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 22 do 24 °C, u unutrašnjosti malo niža, a dnevna između 30 i 32 °C.

Najviše sunčana vremena bit će na jugu Hrvatske, gdje se očekuje uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. More malo, prema otvorenom i umjereno valovito. Nakon tople noći, dnevna temperatura zraka uglavnom oko 30 °C.

Vikend – i dalje pljuskovi, a ni kasnije nije stabilno

U subotu na kopnu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, te malo manje toplo. U nedjelju i ponedjeljak sunčanije i toplije, ali i dalje su ponegdje mogući pljuskovi, koji vjerojatno ponegdje vjerojatno neće izostati ni u utorak i srijedu, javlja HRT.

Idućih dana na Jadranu većinom sunčano, ali ne i potpuno stabilno pa su mjestimice mogući pljuskovi. Ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a zatim tijekom dana maestral. Temperatura bez veće promjene pa će se uz tople noći danju zadržati većinom vruće – između 30 i 33 °C.