Čekali Hitnu pomoć sat vremena

0

Muškarac koji je vozio Alfa Romeo, koja nije imala ispravne registarske oznake, stranih dokumenata, i lažnim probnim tablicama iz neutvrđenih je razloga prešao na suprotni kolnički trak kod Rudopolja, Općina Vrhovine, nedaleko Otočca, te se direktno zabio u automobil Renault Partner zgb. registarskih oznaka u kojem se nalazio vozač i suvozačica. Iako je vozač Renaulta Partner pokušao izbjeći sudar to mu nije uspjelo.
Od siline direktnog udarca Alfa Romea, Renault je izbačen sa ceste. Vozač Alfa Romea kolima Hitne pomoći iz Otočca odmah je prevezen u Opću bolnicu Gospić, dok se na dolazak druge Hitne pomoći iz Gospića, udaljenog 50 km, čekalo skoro sat vremena, kojom je prilikom suvozačica, sva u krvi ležala i čekala pomoć, nakon čega je prevezena u Opću bolnicu Gospić.
Ovaj slučaj ponovno je otvorio neriješeno pitanje djelovanja odnosno pokrivanja Hitne pomoći na području Ličko senjske županije, gdje ako se u jednom mjestu, kao npr. Otočcu dogodi jedna prometna nesreća ili hitan slučaj, nema mogućnosti da se u slučaju duge potrebe za Hitnom pomoći reagira jer nema drugog tima.
Dražen Prša