GOSPIĆ – O incidentu belgijskih turista u Lici, koji su kupili 42 karte za vlak koji nije vozio,  portal Lika online izvijestio je s prošle Županijske skupštine.

Prva na to je upozorila vijećnica HDZ-a Katarina Milković na zadnjoj Županijskoj skupštini kada je od župana Kolića i predsjednika Skupštine Darka Milinovića zatražila reakciju prema Upravi HŽ-a.

Tada je reagirao župan Kolić, kazavši kako je to samo još jedna potvrda maćehinskog odnosa javnih poduzeća prema Ličko-senjskoj županiji, ustvrdivši kako ovo nije prvi puta da se nešto slično događa, te da će Upravi HŽ-a uputiti protest.

Danas su prema Upravi HŽ-a, točnije predsjedniku Uprave Draženu Ratkoviću reagirali Kolić i Milinović protestnim pismom. U pismu između ostalog navode da je sramotno da RH kao turistička destinacija u špici turističke sezone ne može organizirati redovan željeznički promet između dva najvažnija grada – Zagreba i Splita.

Od predsjednika Uprave HŽ-a zatražili su žurno očitovanje o tome kada će biti uspostavljen redovni željeznički promet kroz Ličko-senjsku županiju, točnije između sjevera i juga Hrvatske.

Pismo u cijelosti pročitajte ovdje. 

L.O.