Centar za pomoć u kući Općine Udbina konačno dobiva svoju „kuću“!

Udbina

Skrbiti o starijim i nemoćnim osobama, a istodobo djelovati u desetak četvornih metara prostora „nemoguća je misija“ u kojoj već dulje vrijeme djeluje Centar za pomoć u kući Udbina. Upravo se iz toga razloga krenulo s realizacijom nekoliko projekata kojim će se nastojati olakšati poslovanje ove ustanove s četvero zaposlenih.


Prvi korak se sastoji od uređenje i opremanje postojećeg neiskorištenog prostora unutar općinske zgrade površine 62 m2 koji uključuju građevinsko obrtničke radove, instalaciju vode i odvodnje i elektroinstalacije kao bi se napravio sanitarni čvor, vešeraj, prostorija za pripremu te skladišni prostor. Drugi uključuje izgradnju garaže veličine 50 m2 sa najosnovnijom instalacijom, koja bi služila za smještaj vozila te uvjete za održavanje vozila. Krajem godine nabaviti će se i novo vozilo.
Navedena ulaganja koja iznose preko 600.000 kuna,  od kojih 50 posto sufinancira sredstvima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pa će se osigurati da Centar uskoro radi u daleko boljim uvjetima. Javna ustanove Centar za pomoć u kući Općine Udbina u kojoj rade tri gerontodomaćice i voditelj skrbi o 60 korisnika, a dnevno zbog veličine općine moraju prijeći i 100 km.

Nastavak ispod oglasa

L. O.