Ceste život znače

Unatoč skromnim proračunskim financijskim sredstvima kojima raspolažu u Općini Brinje, načelnik Zlatko Fumić kaže da čine sve kako bi život stanovnika učinili što kvalitetnijim. Potvrda za to su i poslovi na uređenju nerazvrstanih cesta koje se intenzivno saniraju, uređuju i asfaltiraju.
Kako sam preuzeo dužnost načelnika Općine, zatekao sam jako loše stanje kad su u pitanju ceste. Morali smo odmah poduzeti poslove oko saniranja istih. Tako smo ovih dana nasipali ceste s 80 kamiona materijala – tampona, a u planu nam je još oko 20-tak kamiona s kojima bismo nasipali one dijelove cesta gdje je neophodna sanacija. Ovim poslovima zaokružili bismo jedan veliki posao jer bi time sve lokalne ceste bile sanirane, jer ceste život znače, kaže načelnik Zlatko Fumić.
Dodao je da će u ceste ugraditi i 500 tona asfalta kojim se neće presvlačiti kompletne ceste, već će se asfaltirati oni dijelovi koji su najnužniji, i to u etapama. Financijska sredstva većinom su osigurana iako će se jedan dio naknadno platiti.
Kad je riječ o saniranju lokalnih cesta nasipavanjem-tamponom, skoro su sve obuhvaćene tim poslovima, a kad je riječ o asfaltiranju, prioritet su bile ceste za Geriće, Blažane, cesta za Draženoviće, a sada ide Letinac pa slijedi cesta Radotići i Župni dol. Poslove obavlja tvrtka „Mežnjar“ iz Karlovca.

Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa