Čestitka župana Petryja i predsjednika Županijske skupštine Kustića povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

0

ČESTITKA ŽUPANA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE ERNESTA PERTYJA I PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE MARIJANA KUSTIĆA POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA

Poštovani žitelji Ličko-senjske županije, poštovani i dragi hrvatski branitelji, od srca vam čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

S posebnim pijetetom i dubokim poštovanjem prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine kada su naši hrvatski branitelji i naš narod pod hrvatskim stijegom vođeni idejom domoljublja i slobodne, samostalne i cjelovite Republike Hrvatske, krenuli u završnicu ostvarenja stoljetnoga sna o stvaranju naše domovine!

Prije dvadeset i šest godina, završetkom vojno – redarstvene operacije Oluja i taj je san ostvaren i dosanjan! 

Oluja je jedinstveni znak pobjede, zahvalnosti i ponosa našega naroda, povijesni dan koji baštinimo u našim domovima, obiteljima, s posebnim ushićenjem i jakim emocijama. 

Uz sjećanja iz kraljevskog grada Knina simbola hrvatske opstojnosti kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman ponosno poljubio hrvatsku zastavu i time simbolički označio kraj Domovinskog rata, naviru svakako sjećanja i na našu Liku, okupirana područja diljem županije koja su usprkos zahtjevnim prirodnim lokalitetima  i vojnim preprekama, veličanstveno vraćena kamo pripadaju od davnina.

Neka nam pobjedonosna Oluja i danas bude primjer snage, zajedništva i nepokolebljivosti. Takve vrijednosti uključujući i poniznost naše su uzdanice za budućnost.

Posebice iskazujemo zahvalnost i duboko poštovanje svim sudionicima koji su nošeni duhom domoljublja, odlučnošću i hrabrošću izborili hrvatsku slobodu i neovisnost.

Iznimnu zahvalu upućujemo obiteljima poginulih i umrlih hrvatskih branitelja.

U ime Ličko-senjske županije, naših suradnika i u osobno ime upućujemo vam iskrene čestitke  povodom velikog 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja!

„Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju vremenom!“

Vaš ličko-senjski župan, Ernest Petry i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić