Četiri milijuna kuna za novu multifunkcionalnu knjižnicu u Gospiću

-
-

GOSPIĆ – U sklopu obilježavanja Dana grada Gospića u Kulturno informativnom centru na više od 1100 četvornih metara i sa 60 tisuća knjiga svečano je otvoren novi prostor Samostalne narodne knjižnice Gospić. Ovaj projekt financiran je od strane Ministarstva kulture i grada Gospića u vrijednosti od četiri milijuna kuna.

Ravnatelj knjižnice Gospić Milan Šarić nije krio zadovoljstvo novim prostorijama. Istaknuo je kako knjižnica raspolaže s 60 tisuća primjeraka knjižne  i oko 4500 primjeraka audio-vizualne građe. Šarić je kazao kako su kao knjižnica u starim prostorijama egzistirali, a u novim će egzistirati i funkcionirati u pravom smislu. Osim prostora za čitanje dnevnog tiska, na raspolaganju građanima je i sedam računala i devetnaest sjedećih mjesta. Na samom ulazu smješten je i dječji odjel namijenjen djeci predškolskog uzrasta i djeci ranije školske dobi.

Nastavak ispod oglasa

– Koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu kulture i mom prethodniku, a sadašnjem županu Milanu Koliću za čijeg je mandata započeo ovaj projekt. Prostor gdje je dosad bila knjižnica nije zadovoljavao po nijednom parametru, pa čak nije ni bilo čitaonice nego su se tamo ljudi naguravali.. Knjižnica je naš proračunski korisnik, neću davati obećanja, ali ću kao gradonačelnik predložiti u proračun Gradskom vijeću da naši najstariji korisnici – umirovljenici imaju besplatnu članarinu od iduće godine, kazao je gradonačelnik Petar Krmpotić.

Pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stoisavljević istaknuo je važnost knjižnice za grad i građane, te istaknuo kako knjige opisuju različitosti, ali i sva ona teška vremena te na taj način pružaju uvid u bolji život u budućnosti.

lo