Nakon što je portal Lika online prvi objavio vijest o zaplijeni oružja jednom mještaninu Udbine, jučer su se o tome raspisali hrvatski dnevni listovi i neki portali. Nedozvoljeno oružje nalazilo se u domu Milovana Momčilovića(30) iz sela Rebić, inače zaposlenika Hrvatskih šuma. „Okidač“ cijele priče bio je njegov facebook profil gdje se Milovan fotografirao sa četničkom kokardom „Dinarske četničke divizije“ koju je u II. svjetskom ratu predvodio Momčilo Đujić, ratni zločinac nazvan i „krvavi pop iz Strmice“.

U četiri godine rata Đujićeva je paravojna formacija kriva za mučenja i smrt tisuća ljudi, mahom Hrvata iz šire okolice Knina, gdje je Đujić organizirao etničko čišćenje. Poradi pojašnjenja valja istaknuti da je  Đujić umro u poznoj životnoj dobi u Chicagu (SAD), iako je UDB-a znala gdje živi i čime se bavi. Bio je predsjednik i vrhovni vojvoda četničkog udruženja „Ravna Gora“. Između ostalih, on je osobno proglasio četničkim vojvodama i ratne zločince Vojislava Šešelja i Radomira Čubrila iz Počitelja pored Gospića. Čubrilu je  čak za poklon poslao svoj  ćirilični pisaći stroj na kojemu je u onome ratu pisao naredbe za likvidacije civila.

Unatoč izgubljenim ratovima i brojnim zločinima koje su počinili četnici, čini se a i danas imaju  poklonike. Mladom i nadobudnom Momčiloviću, povremeno sklonom alkoholu, policija je tijekom pretresa objekata koje koristi pronašla vojničku pušku PAP, karabin, streljivo i jednu tromblonsku minu. Svi su ovi ubojni predmeti oduzeti i prijeti mu  zatvor. Za četnikovanje na facebooku dobit će tek simboličnu novčanu kaznu.

P.U./L. O.