CHM na Udbini omiljena destinacija bojnih hodočasnika

-
-

     UDBINA-Nacionalno svetište Crkva hrvatskih mučenika zadnjih je godina postala omiljena destinacija brojnih hodočasnika koji u većim ili manjim skupinama žele posjetiti ovo zdanje. O popularnosti ovog svetišta dovoljno kazuju podaci po kojima CHM posjećuje sve više mladih vjernika iz cijele Hrvatske i dijaspore. Čuvar Svetišta mons. Tomislav Rogić posebno je bio zatečen u vrijeme Uskrsa. Evo kako tu informaciju prenosi Ured za mlade HBK:

-Na putu za Dubrovnik mladi Župe bl. Alojzija Stepinca iz Duge Rese posjetili su i Crkvu hrvatskih mučenika gdje smo u molitvenom zajedništvu otpjevali Krunicu Božanskog milosrđa zajedno s ostalim mladima koji su se uputili na susret. Nakon molitve nas je pozdravio vlč. Tomislav Rogić koji nam je uz kratki film i prezentaciju rekao par riječi o povijesti župe, kao i o samome mjestu. Naposljetku smo se još kratko družili ispred Crkve, nakon čega smo nastavili svoje putovanje prema Dubrovniku. Mladima je ovaj posjet ostao u lijepom sjećanju zbog zajedničke molitve, novih saznanja, ali i zbog mnogih prijateljskih lica koja su ondje susreli. (Ured za mlade HBK).
Mons. Tomislav Rogić nam je u razgovoru kazao kako je ponekad bilo teško izbrojiti autobuse hodočasnika.

Nastavak ispod oglasa
mons. Tomislav Rogic
mons. Tomislav Rogic

– Već oko pet sati poslijepodne pristigla je grupa Dobri Pastir iz Zagreba. Od devetnaest sati pa do ponoći nismo uspjeli izbrojiti grupe. Crkva hrvatskih mučenika svaki sat ispunjavala se do posljednjeg mjesta, pa opet praznila da bi novo pridošli mogli ući, pomoliti se, zapjevati, i pogledati kratki dokumentarac i prezentaciju o značenju ovog novog svetišta. Po sjećanju nabrajam grupe iz Zagreba, s Jaruna 7-8 autobusa, Međimurja, Siska, Varaždina, Istre, Karlovca, Čakovca, Preloga… Ne zamjerite ako sam koga ispustio. U svemu oko 25 grupa, rekao nam je mons. Rogić i dodaje kako je ono što najviše fascinira zajedništvo mladih iz cijele Hrvatske koji su se susreli po prvi puta, ali im je Udbina postala neraskidiva duhovna poveznica.

L. O./T. R.