Čiji je konj koji je prouzročio nesreću sa smrtnim ishodom?

Djelatnici PU ličko-senjske jučer nisu imali previše posla na terenu. Dogodila se jedna teža prometna nesreća i jedna dragovoljna predaja oružja.

Na državnoj cesti broj 25, u mjestu Ljubovo, općina Udbina, dogodila se prometna nesreća kada je 60-godišnji švicarski državljanin upravljao motociklom švicarske registracijske oznake i kretao se iz smjera Korenice u smjeru Ličkog Osika. Ulaskom u  desni zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao na suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu teretnog automobila gospićke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak s područja općine Perušić. Vozač motocikla teško je ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka, te će mu biti uručen obavezni prekršajni nalog.

Nastavak ispod oglasa

Građanin Gospića dragovoljno je predao automatsku pušku, pet okvira za streljivo automatske puške i 120 komada pripadajućeg streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Policija i ovom prilikom poziva građane da  se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Zadnja informacija koju smo  potvrdili upitom u Uredu načelnika PU vezana je uz nedavnu tragičnu smrt 41-godišnjaka s područja Senja koji je poginuo u sudaru kada je naletio na konja lutalicu nedaleko od naplatnih kućica kod Gospića. Vlasnik konja koji je skrivio nesreću i smrt oca troje djece još nije utvrđen.

M. S.