Na  društvenim mrežama već neko vrijeme cirkulira kratki video  uradak na kojem se vidi sredovječni muškarac kako „cipelari“ ženu oborenu na tlo. To se dogodilo u Metku pored Gospića. Netom uoči lokalnih izbora doznali smo kako je žrtva toga sukoba Aleksandra Stijelja iz naselja Brezik pored Metka, dok ju je udarao Đorđe Gvozdić, inače nezavisni kandidat za zamjenika župana na ovim lokalnim izborima. Da ovaj tekst ne bi utjecao na ishod lokalnih izbora objavljujemo ga tek sada, kada je za mjesto zamjenika župana već izabran Milan Uzelac iz SDSS-a.

Evo priče Aleksandre Stijelje, samohrane majke četvero  djece.

-Prvi incident s Gvozdićem dogodio se  2007. godine kada sam od njega dobila batine u dva navrata. On je poslije tvrdio kako je za sve kriv alkohol jer se on toga navodno nije sjećao. Tada sam završila u bolnici slomljene ruke i s mnoštvom modrica. Oba puta završila sam na hitom medicinskom traktu. Zadnji incident dogodio se u svibnju ove godine na pravoslavni Uskrs kada je Gvozdić u večernjim satima istrčao iz automobila, udario me šakom nakon čega sam pala. Nastavio me „šutirati“ na tlu. To mu je bilo malo pa je udario i moju majku (74), krhku i sitnu  ženu. Valjda mu je i to  bilo malo pa je udario šamar mojem 15-godišnjem sinu i  udario ga nogom  u  međunožje. To je dječak koji školu pohađa po prilagođenom programu i nikada nikome nije ništa nažao učinio.

Razlog Gvozdićevog  zadnjeg napada na moju obitelj su neriješeni imovinsko-pravni odnosi. To mu ne smeta da unatrag 15-ak godina kosi naše livade i na njima napasa svoje krave. Policija je došla na mjesto događaja, ljudi su bili profesionalni i korektni.

Gvozdić svojata dijelove naše livade, postavlja žicu, pušta svoje krave da se napasaju posvuda po selu. Osim toga, njegovi prijatelji lovci neprestano vozilima prelaze preko moje livade i čine štetu. Ja sam ih na to upozorila. Nakon dva dana došla mi je policija po Gvozdićevoj prijavi da su mu moji psi ubili tele. Stigli su i komunalni redari, Gvozdić me prijavio i Uredu gradonačelnika, prepričala nam je Aleksandra. Fajt je uslijedio kada je trebalo definirati međe na livadama, kada je Gvozdić započeo tući  Aleksandru, njezina sina i majku. Djelić tog epiloga snimljen  je na spomenutom videu.

Na ovo  je DORH u  Gospiću donio rješenje 4. svibnja 2021.  koje je rezultiralo pritvaranjem  Đorđa Gvozdića i zabranom prilaska obitelji Stijelja na razdaljinu manju od 50 metara. PU ličko-senjska podigla je kaznenu prijavu proziv Gvozdića zbog fizičkog napada i izrečenih prijetnji smrću.

U izjavi pred DORH-om Gvozdić svoj fizički napad i prijetnje opravdava činjenicom da su psi u vlasništvu obitelji Stijelja već napadali i ubijali njegove praščiće i jedno  tele. Jednom su navodno nasrnuli i na  njegovog  prijatelja. DORH je nakon saslušanja donio rješenje od zabrani Gvozdićevog prilaska članovima obitelji Stijelja na udaljenost manju od 50 metara, što će u naravi biti teško izvedivo budući je riječ o fizički bliskim susjedima.

L.O.