Čistio živicu pa pronašao minu

Foto: MUP/Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske unatrag 24 sata  evidentirana su dva kaznena djela, prometna nesreća i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

Policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom sa šireg područja Grada Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 11. travnja putem mobilnog telefona prijetio smrću 18-godišnjaku s područja Korenice. Policija ovakve prijetnje s pravom ne prima olako pa je mladić uhićen i doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

U četvrtak, 12. travnja na parkiralištu u Novalji, iz otključanog vozila nepoznati lopov otuđio je novčanik s osobnim dokumentima vlasništvo 47-godišnjaka iz Novalje.

Dobro je prošao  66-godišnji građanin Ličkog Osika kada je čisteći živicu  pronašao minobacačku minu zaostalu iz Domovinskog rata. Postupio je pravilno, nije je dirao nego li odmag pozvao policiju. Minu su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

P. U./L. O.