Već osamnaesti dan za redom na postradalom području Banovine nalaze se i izmjenjuju timovi Gradskog društva Crvenog križa Gospić. Na ovaj način volonteri i djelatnici gospićkog Crvenog križa sudjeluju u svim humanitarnim zadaćama: dostavi hrane i higijenskih potrepština, odjeće i obuće. Pri tome se ne gleda u kojem mjestu će se pomoć dostaviti jer Ličani, kao i svi ostali, ne zaobilaze nikoga kome je pomoć neophodna.

Tijekom svih ovih dana usmjereni su na dostavi humanitarne pomoći, a studen koja je ovih dana okovala Hrvatsku od njih iziskuje posebnu pomoć u dostavi pokrivača i grijalica.

Također pomažu i starijim stanovnicima u akcijama tipa pomoći u kući. Održavanje osobne higijene, priprema ili dostava obroka, dostava lijekova, nabavka ogrjeva-tek su dio njihovog angažmana na terenu Petrinje i Gline. S njima je i jedan tim iz Crvenog križa Plitvička jezera, a ukupno do sada iz naših društava Crvenog križa s područja naše Županije bilo je angažirano 25 volontera i kontinuirano će ići u pomoć i sljedećih dana.

L. O.