Ilustracija

Tijekom potresa na Banovini Gradsko društvo Crvenog križa Gospić i mnoge udruge s ovog područja pohitali su među prvima s dostavom svega što je moglo pomoći tamošnjem stanovništvu. Humanitarna pomoć koja je tada krenula na  teren sastojala se od radnih timova, hrane, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, hrane za stoku… Veliki obol pri tome dali su i naši vatrogasci.

U medijima se Petrinja, Glina i općenito Banovina sve manje spominju. Razloge nam je pojasnio  direktor GD Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić.

-Na tome području su već uspostavljeni timovi za pružanje pomoći, mnoge su kuće sanirane, postavljeni kontejneri za stanovanje i općenito pomoć tamošnjem stanovništvu na sreću sada nije toliko neophodna. Mnoštvo tamošnjih ljudi angažirani su na javnim radovima.

Kao i inače, mi smo uvijek spremni za uskočiti u pomoć svima koji od nas to traže. Bilo s humanitarnoom pomoći, bilo sa radnim timovima. Ustreba li, GD Crvenog križa Gospić uvijek će promtno reagirati, definirao nam je Vlado Brkljačić iz GD Crvenog križa Gospić čiji timovi sada pripremaju nekoliko javnih akcija, među kojima se ističu dobrovoljno darivanje krvi i akcija mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi građanima Gospića.

M. S.